İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERİVAN 2020’DE NASIL OLACAK

“Erivan Proje” Enstitüsü Genel Md. Açıklamalarda bulundu

1 Ocak 2006’ya kadar Erivan kenti master planına sahip olacak. Hükümetin aldığı kararla planın ana prensiplerine ilişkin “Erivan Proje” Enstitüsü Gn. Md. Gurgen Muşeğyan açıklamalarda bulundu.

Muşeğyan palnın kent gelişiminin temel doğrultu ve eğilimlerini dikkate aldığını, planın kabul edilmesinde, Erivan’ın artık bir SSCB kenti olmadığı, bir ülkenin başkenti olduğu, ikincisi de planlı ekonomiden piyasa ekonomisine geçiş yapılmış olduğunu vurguladı.

Başkentin 2020’de, 1996 yılında hazırlanan idari bölüşüm haritasında olduğu gibi aynı ilçe ve sathı kapsıyacağı ve 1,2 milyon sakini olacağı belirtilirken, inşaatların çoğunlukla eski ve yıklıcak binalar yerine yapılacağı, büyük komplekslerin kente yakın alanlarda, sanayi tesislerininse mümkün olduğunca kent dışına çıkarılacağı, inşşat alanlarının bir kişiye 20 m2 (en az 18 m2) alan düşecek şekilde hesaplandığı, insan yoğunluğununsa 1 hektar alanda 180 kişi olarak öngörüldüğü belirtildi.

Kenti çevreleyen iki ana yolun ana ulkaşım ağına bağlanacağı ve Metro altyapısının korunacağı da kaydedilkirken, 2020’de kişi başı yeşil alanın 49 m2’ye yükseltilmesinin hedeflendiği de vurgulandı.

Su tessatlarının yenileneceği ve kişli başı günlük su tüketimninin de 150lt/gün olarak öngörüldüğünü ifade etti Muşeğyan.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.