İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler, Berktay ve Akçam´ı örnek gösterip, saldırıya geçti

Amerikan-Türk Dernekleri Asamblesi tarafından düzenlenen ve ””Osmanlı Türk-Ermeni Trajedisi 90 Yıl Sonra”” başlığını taşıyan konferansta tartışma çıktı.

Ermeniler, Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Profesörü Türkkaya Ataöv”e saldırdı.

Aralarında Amerika Ulusal Ermeni Komitesi”ne mensup Elizabeth Çulciyan”ın da bulunduğu Ermeniler, ayağa fırlayarak, “Halil Berktay ve Taner Akçam”ı örnek alın.

Türkiye, Ermeni soykırımını artık inkar etmesin” diye bağırdı.

Ermeniler dostlarına sığındı!.

ABD”de düzenlenen konferanta Profesör Türkkaya Ataöv”ün belgeleleri karşısında hırçınlaşan ANCA”ya mensup Ermeniler, Halil Berktay”ın, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili gerçek dışı açıklamalarına sığındı.

Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Profesörü Türkkaya Ataöv”ün konuşmacı olarak katıldığı, Amerikan-Türk Dernekleri Asamblesi (ATAA) tarafından düzenlenen ve ””Osmanlı Türk-Ermeni Trajedisi 90 Yıl Sonra”” başlığını taşıyan konferansta tartışma çıktı.

ABD Kongresi”nin çalışma binalarından Rayburn”de düzenlenen oturumda, Profesör Ataöv, batı basınının, ilk Hıristiyan devlet olarak tanınan Ermeniler”in meselesine taraflı yaklaştığı ve Müslüman dünyasının kayıplarını umursamadığını belirttiği konuşmasında, 1915 olaylarını hazırlayan tarihi gerçekleri de anlattı.

Çılğına döndüler.

Toplantının başında katılımcılardan, sorularını yazılı olarak ifade etmeleri istenmesine karşılık, Ataöv”ün konuşmasının bitiminde, aralarında Amerika Ulusal Ermeni Komitesi ANCA”ya mensup Elizabeth Çulciyan”ın da bulunduğu Ermeni asıllılar, ayağa fırlayarak sorularını sözlü ifade etmeye başladı.

Toplantıyı yönetenlerin itiraz etmesine rağmen Çulciyan ve diğer Ermeni katılımcılar, Profesör Ataöv”e bağırarak müdahale etti.

Çulciyan, Halil Berktay ve Taner Akçam gibi akademisyenlerin Ermeni meselesine daha açık fikirli yaklaştığını ve Türkiye”nin, Ermeni meselesini artık inkar etmemesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.