İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım sözcünüz iyi bir savaşçı olmalı

ABD’li tarih profesörü Justin McCarthy, Ermeni soykırımı iddialarına karşı yurtdışında Türkiye’yi çok iyi temsil edecek kişilere ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, ‘Bu kişi, hem iyi bir diplomat, hem de iyi bir savaşçı ve entelektüel olmalıdır, iyi İngilizce bilmelidir’ dedi. CHP’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ABD Louisville Üniversitesi öğretim üyesi Prof. McCarthy, Amerikan Kongresi’nden Ermeni soykırımı kararının ‘Kesinlikle geçebileceğini’ belirtti. McCarthy, bunda Irak savaşı ve Müslümanlar’a karşı önyargının rolü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘Türkiye’nin ABD’de son zamanlarda çok popüler olduğunu söyleyemem, ama asıl önemli olan Bush’un ne yapacağıdır. Bush da kendisinden önceki başkanlar gibi ‘Bunu kabul etmeyelim’ derse, Kongre büyük ihtimalle kabul etmeyecektir.’ McCarthy, sözde Ermeni soykırımı konusunda Türkiye için ‘asıl tehlikelinin’ AB olduğunu vurguladı. McCarthy, ‘Onlar için iyi bir bahane. Soykırım iddiaları sayesinde ‘Bu kadar kötü şeyler yapmış insanları aramıza almayalım’ diyebiliyorlar’ dedi.

Pamuk’un sözleri Reeves’e hükümeti sormak gibi

MCCARTHY, yazar Orhan Pamuk’un ‘1 milyon Ermeni öldürüldü’ sözlerini eleştirerek, ‘Ona tarihi sormak Keanu Reeves’e ‘hükümet hakkında ne düşünüyorsun’ diye sormakla aynı şey’ dedi. Liseden terk olan aktör Keanu Reeves, ‘15 yaşındayken Romeo ve Juliet adlı bir oyunda oynamıştım’ dediğinde, ‘Karşısındakinin Romeo ve Juliet’in Shakespeare’nin oyunu olduğunu bilmeyeceğini zannedecek kadar bilgisiz’ eleştirisine hedef olmuştu. McCarthy, şöşye konuştu: ‘Benim bir tarihçi olarak şiirler, cerrahlık veya su tesisatçılığı hakkında konuşmam nasıl yanlışsa Orhan Pamuk’un da tarih hakkında konuşması yanlış. Üzerinde hiçbir şey bilmediği bir konuda konuşması çok yazık. Siyaset yapıyor. ‘Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum’ diyecek kadar alçakgönüllü olamadı. Belki de reklam yapmak istedi.’

Yorumlar kapatıldı.