İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Le Monde’dan Türkiye’ye eleştiri

Fransa’da yayımlanan Le Monde gazetesi, AB’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerine başlama kararından bu yana, Türkiye’nin reformlar konusunda çaba göstermediğini ileri sürdü.

Paris

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

22 Mart 2005— Yazıda, AB ile müzakereleri yürütecek bir ismin bulunmadığı ve 6 Mart tarihinde İstanbul’da meydana gelen olaylar da yer aldı.

Marie Jego imzasıyla yer alan haber yorumda,”Türk hükümeti, AB üyeliği için son iki yılda kabul edilen yasaları hayata geçirme konusunda kararlı mı? Kıbrıs’ta Ada’nın birleşmesine yönelik görüşmeler kilitlenmiş durumdayken, insan hakları durumu arzu edilenden uzakken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibinin değişiklikleri sürdürme konusundaki kararlılığı giderek daha fazla sorgulanıyor” ifadeleri kullanıldı.

AB müzakerecisinin daha henüz seçilmediği yönünde Türk basınında yer alan eleştirilere değinilen yorumda, AB’nin Türkiye Temsilcisi Hans Kretscmer’in işkencenin tamamen önüne geçilmediği ve ifade özgürlüğüyle ilgili eleştirileri de gündeme getirildi.

Yorumda, 6 Mart tarihinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İstanbul’da gerçekleştirilen gösteride çıkan olaylara ilişkin olarak, AB temsilcilerinin ve Avrupa Parlamentosu’nun tepkilerine geniş yer verildi.

Yorumlar kapatıldı.