İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN YAZARLAR BİRLİĞİNDE İLKÖĞRETİM OKULLARI DERS KİTAPLARINDA EDEBİYAT KONUSU TARTIŞILDI

Ermenistan Yazarlar Blğ. (EYB) Çocuk Edebiyatı Bl. Ve Ulusal Eğitim Enstitüsü (UEE), İlköğretim 1-3 sınıflarında tedrisatın yenilenmesi, Ermeni Dili ve Edebiyatı ders kitatapları ve yazar-okul bağlarının değerlendirildiği bir etkinlik düzenledi.

EYB Başkanı Levon Ananyan tartışmada “reformları finance eden uluslararası kuruluşların önerdiği gibi Ermenice dilinde Fransız, İngiliz yoksa günümüz dünya gerçeğiyle, ritmiyle uyumlu, ulusal eğitim geleneği üzerine inşa edilmiş bir okul mu?” sorusunu ön plana çekerken UEE Md. V. Martirosyan, ders kitaplarının günümüz ruhunu yansıtması gerektiği, taraj sayısının azlığı, bunların kütüphaneklere ulaşmaması, uızmanlaşmış kitapçıların olmaması, günümüz çocuk edebiyatı yazarlarının kitaplarda yer almaması konularından bahsetti.

Etkinlikte G. Amalyan yönetimindeki RadyoTv Ulusal Konseyi’nin yapmacık ve kalitesiz çocuk programlarına göz yummaları da eleştirilirken, çocuk kitapları yazarı Suren Muradyan çocuk şiirleri antolojisi yayımlanması, tematik yarışmalar düzenlenmesi ve ders kitaplarının 3-4 yılda bir değiştirilmesi çağrısında bulundu.

M. Badalyan

Yorumlar kapatıldı.