İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gül: Soykırım iddiaları AB sürecini etkilemez

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Ermeni soykırım iddialarıyla Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği arasında doğrudan ya da dolaylı hiç bir bağlantı bulunmadığını söyledi.

Ankara

AA

20 Mart 2005 — Gül, Türkiye’nin bu konuda izleyegeldiği açık ve kararlı tutumun, Avrupa Birliği çevrelerince de bilindiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan’ın yazılı soru önergesini yanıtladı. Gül, müzakere sürecinin koşullarının, Avrupa Birliği müktesabatının belirlediği çerçevede cereyan edeceğine dikkat çekti. Abdullah Gül, “Bu itibarla Ermeni soykırımı iddialarıyla Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliği arasında, doğrudan veya dolaylı hiçbir bağlantı bulunmamaktadır” dedi.

Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin bu konuda izleyegeldiği açık ve kararlı tutumun, Avrupa Birliği çevrelerince de bilindiğini ifade etti. Gül, Ermeni iddialarını araştırması için Türk Tarih Kurumu bünyesinde oluşturulan ekibin hazırladığı kitapların, yakında Türk ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunulacağını açıkladı.

Gül, yürütülen çalışmalar için ihtiyaç duyulan kaynağın ise Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan karşılandığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.