İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Üsküdar Surp Haç Kilisesi´ndeki Törene İlgi Büyüktü

İSTANBUL (Lraper Kilise Bülteni – 18/03/2005) –

2005 yılı Medz Bahk (Büyük Oruç) döneminin 40’ıncı ve son gününde, Üsküdar Surp Haç Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen Arevakal ayinine Patrik II. Mesrob Hazret- leri riyaset etti.

Rahip Tatul Anuşyan, Kıd. Peder Bısag Tezenliyan, Peder Kevork Çınaryan, Peder Goryun Fenerciyan, Peder Yeğya Kervancıyan’ın hazır bulunduğu ayinde, kentin her yerinden gelen inananlar mabedi tamamen doldurmuştu.

Manase’nin Duası’ndan sonra vaaz eden Patrik Hazretleri, kırk günlük Medz Bahk döneminde inanan- ların dua, oruç, ziyaret, Kutsal Kitap kıraatı gibi ruhani alıştırmalarla ruhen yenilendiklerini umduğunu söyledi. Ebeveynlerin ve öğretmenlerin çocuklara dinimizi iyi öğretmeleri gerektiğini söyleyen Patrik Hazretleri, manevi ve ruhani eğitimden yoksun kişilerin kötü alışkanlıklara daha kolay kurban gidebileceklerini ve yoldan sapabileceklerini belirtti.

Patrik Hazretlerinin Ermenice olarak konuştuğu vaaz, daha sonra Peder Goryun Fenerciyan tarafından Türkçe’ye çevirildi.

Şifa dualarından sonra, hep birlikte söylenen Rab’bin Duası ile Medz Bahk’ın bu yılki son ayini de sona ermiş oldu. Cemaatten dileyenler, daha sonra, kilisenin Gülbenkyan salonunda kilise kadınlar kolunun hazırlamış olduğu perhiz yemeklerini tattılar ve sohbet ettiler.

Yorumlar kapatıldı.