İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erzurum’da kimse Ermeni milisi olmak istemedi. İşsizler 30 YTL´ye ikna edildi

Erzurum’un Pasinler İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 87’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek törenlerde, önceki yıllarda olduğu gibi yine temsili ‘Ermeni milisleri’ canlandıracak oyuncu bulunamadı. Törenleri düzenleyen Pasinler Belediye’nin bütün çabalarına rağmen kimse ‘Ermeni’ olmak istemedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Selami Teymur, işsiz gençlere teklif götürdü. Kurtuluş törenlerinde mutlaka Ermeni askeri oynatmak isteyen Pasinler Belediye Başkanı Teymur, rol için 30 YTL ödeyeceğini söyledi.

Bu teklifi sadece altı işsiz genç kabul etti. Talat Gökdere (22), İlhan Çaçan (19), Cüneyt Özdemir (23), Hasan Çoban (24), Köksal Olgun (30) ve Erkan Ateş (25), kurtuluş törenlerinde Erzurumluları katleden Ermeni milisleri canlandırdı. Temsili Ermenilerden İlhan Çaçan, ‘İşsizlikten bunaldık. Eğer işsiz olmasaydık kesinlikle kabul etmezdik’ dedi. Cüneyt Özdemir de benzeri açıklamalar yaptı. Özdemir, ‘Ermeni rolünü oynadıktan sonra ilçede bize kötü gözle bakacaklarını biliyoruz, tepki alacağız. Ama 30 YTL için rolü kabul ettik. İş sahibi olsaydık bu rolü oynamazdık’ diye konuştu.

Toplum içine çıkamıyorlar

Pasinler Belediye Başkanı Selami Teymur, Ermeni rolünü oynayacak kişileri bulmakta daima güçlük çektiklerini söyledi. Ermeni rolünü oynayanların ‘en az 15 gün halkın içine çıkamadıklarını’ belirten Başkan, şunları söyledi:

‘Pasinler, Ermeni katiamından en büyük darbeyi yemiş bölgelerin başında geliyor. Hemen hemen her aile, katliamda bir yakınını şehit vermiş. İlçe halkı için çok hassas bir konu. O nedenle rol de olsa kimsenin Ermeni olmasını kabul etmiyor ve uzun süre tepki gösteriyorlar.’

Orkun ÇİZMELİ / ERZURUM

Yorumlar kapatıldı.