İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım iddialarına ortak tavır

Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bugün Meclis’te biraraya gelerek Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili ortak tavır alma konusunda fikir birliğine vardı.

Ankara

AA

8 Mart 2005 — Başbakan Erdoğan Ermeni iddiaları konusunda öncelikle İngiltere’nin Avam Kamarası nezdinde girişim yapılacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal biraraya geldi. Başbakan Erdoğan’ın TBMM’deki makamında gerçekleşen görüşme görüşmenin ardından Baykal partisinin, Ermeni soykırımı iddialarına karşı yaptığı çalışmaları ve başlattığı mücadeleyi, Başbakan Erdoğan’a aktardığını ve destek istediğini söyledi.

ERMENİ MESELESİ SİYASALLAŞTIRILIYOR

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada Ermeni iddiaları konusunda öncelikle İngiltere’nin Avam Kamarası nezdinde girişim yapılacağını söyledi. Erdoğan “İlk etapta TBMM’nin hazırlayacağı metini tüm milletvekillerinin imzasıyla göndereceğiz: sonrasında ikili adımlar da atılacak. Türkiye olarak şu ana kadar kin ve nefret üzerine gelecek inşa edilmez görüşünü savunduk. Çarpıtılmış bir geçmiş üzerine gelecek inşa edilmez. Ermeni meselesi siyasallaştırılmak suretiyle önümüze artarak getiriliyor. Aslı astarı olmayan iddialar sonuç vermez. Bilim adamları arşivlerde çalışma yapsın” dedi.

ANLAYIŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

CHP lideri Deniz Baykal da Türkiye’ye yönelik ermeni soykırım iddialarını içeren bir kampanya yürütüldüğünü belirterek “Bu kampanyaya karşı etkin ve ciddi bir tavır geliştirmeye ihtiyaç var. Bu kampanyanın ardında hukuki tespitler, tarihsel belgeler yok. Siyasal bir kampanya ile karşı karşıyayız. Önerilerimizi Başbakan’a ilettimk. Hükümetle tam bir anlayış birliği içindeyiz. Türkiye’nin kendi tarihi konusunda belge ve bilgi sahibi herkesle tartışmaya açık olduğunu göstermeliyiz. Ortak bilim heyeti çalışma yapmalı” dedi.

Görüşmeye Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ da katıldı.

Yorumlar kapatıldı.