İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Vakıflar´dan geri adım

RADİKAL – ANKARA – Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e bağlı Reform İzleme Grubu’nun Vakfılar Yasası’nı modernize etmesini istemesine karşın taslakta azınlıklarla ilgili önerilere yer vermeyen Vakfılar Genel Müdürlüğü geri adım attı. Daha önce bazı konularda değişiklik olmayacağını belirten genel müdürlük, dün vakıflar yasa taslağının tüm vakıfları kucaklayan ve eşitlikçi bir anlayış üzerine kurulacağını açıkladı.

‘Taslakla ilgili çalışma daha bitmedi’

Reform İzleme Grubu’nun uyarısına rağmen azınlıklara haklarını vermemekte direnen Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tutumu dünkü Radikal gazetesinin manşetinde ‘Vakıflar’ın inadı inat’ başlığıyla duyurulmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Vakıflar Genel Müdürlüğü, taslak üzerindeki çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirtti.

Vakıflar konusunda gerçekleştirilecek düzenlemenin ilk örneğinin elektronik ortam yoluyla kamuoyuna sunulduğu, cemaatlerden, vakıflardan, kurum, kuruluş ve üniversitelerle kişilerden gelen eleştiri ve öneriler dikkate alınarak, taslağın tekrar revize edilmekte olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Vakıflara karşı ayrımcı bir yaklaşım, kurumun var olma nedenine ters düşmekte. Temel amacımız, tüm vakıfları yaşatmak ve amaçlarının gerçekleşmesini sağlamaktır. Tüm vakıflara eşit mesafede duran kurumumuz, konuyla ilgili bütün hak sahiplerini memnun etmek üzere, iyi niyetli ve titiz bir gayret içindedir. Unutulmamalıdır ki vakıf, vermek, yardımlaşmak ve dayanışmaktır. Anadolu topraklarında doğarak tüm dünyaya yayılmış bu güzel geleneğin yaşatılması ve işlerliğini sürdürebilmesi vakıf olarak temel amacımız.

Gazetedeki habere neden olan vakıflar yasa taslağı, tüm vakıfları kucaklayan ve eşitlikçi bir anlayış üzerine kurulacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü, yoksulun ve muhtacın yanında, tarihin koruyucusu ve bu toprakların içinden yükselen sağduyunun sesi olmaya devam edecektir.”

Yorumlar kapatıldı.