İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DOKTORLAR VARTAN OSKANYAN’IN PRAG’A GİTMESİNE İZİN VERMİYOR

Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarının bu hafta yapılacak görüşmesi muhtemelen gerçekleşmeyecek

AZG Dışişler Bakanlığındaki güvenilir kaynaklardan, Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarının 2 Martta Prag’da öngörülen buluşmasının muhtemelen gerçekleşmiyeceği bilgisini aldı.

Ciğerlerini üşütmüş olan Dışişleri Bakanı Oskanyan’ın tedavisi yaklaşık 1 aydır ev koşulllarında devam etmekte olup, doktorlor Çekya’nın başkentindeki buluşmaya gitmesine izin vermemekteler.

Ermenistan Dışişleri bakanlığı, Azeri ve Rus basınında yer alan ve Oskanyan-Mamedyarov buluşmasının Paris’te 3 Mart’ta yapılacağına dair haberleri tekzip ederken, önümüzdeki hafta AGİK Minsk Grubu eşbaşkanlarının Avrupa’da olması da dikkate alınarak, V. Oskanyan’ın sağlık durumunun iyileşmesi sonrasında Elmar Mamedyarov’la buluşması olasılıkla gerçekleşecek.

Bakü “Eho” gazetesinin bildirdiğine gore; Mamedyarov 1 Martta AGİK Minsk grubu eşbaşkanlarıyla buluştu ve Azerbaycan Dışişleri bakanlığı Basın Merkezi Bşk. Metin Mirza’nın yaptığı açıklmaya göre eşbaşkanlarla, Ermeni güçlerinin denetimi altında olan alanda “Ermenilerin yasadışı iskanına” ilişkin görüştü.

T.H.

Yorumlar kapatıldı.