İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİLERDEN `MALATYADAKİ KİLİSE ONARILSIN´ TALEBİ

AB’den müzakere tarihi almak isteyen Türkiye’de azınlıklara geniş çaplı özgürlükler tanınırken, azınlıklar, aldıkları bu özgürlükleri yetersiz görerek, hareket alanlarını daha da ileri götürme çabasında.

Bu fikri destekleyen önemli bir gelişmenin aylar önce yaşadığı ortaya çıktı.

Ermenilere ait bir internet sitesinde, Malatya’da yaşadığı iddia edilen bir grup Ermeninin, Ermeni Patriği Mesrob II’yi ziyaret ederek Malatya’daki bir kilisenin ve Ermeni mezarlığının onarıma ihtiyaç duyduğunu ileri sürerek yardım talebinde bulundu.

www.hyetert.com.’da yer alan haber aynen şöyle :

“Patrik Mesrob II 12 Mart Cuma, saat 17.00’de Patrikhanedeki çalışma odasında cemaatimizin Malatyalı üyelerinin temsilcileri olan Harut Kurumlu, Karabet Çekem, Sarkis Delgi, Hosrof Köletavitoğlu ve Kevork Özkaragöz’ü kabul etti.

Konuklar, hali hazırda Malatya’da otuz kadar aileden oluşan Ermeni kökenli küçük bir cemaatin bulunduğunu ve mevcut kilisenin I. Dünya Savaşı’ndan beri ayakta olduğunu, onarıma muhtaç olduğunu, ancak ibadete açık olmadığını Patrik Hazretleri’nin dikkatine sundular. Ayrıca Malatya Ermeni Mezarlığı’ nda bir bakım ve onarım çalışmasının gecikmeden başlatılması gerektiğini, çalışmalara başlamadan önce Patrik Hazretlerinin olurunu, önerilerini ve dualarını almaya geldiklerinin eklediler.

Patrik Malatyalıların cemaate ait emlak ve ibadethanelerin onarımına gösterdikleri duyarlılığı takdir ederken, İstanbul’da yaşayan 1,200’ü aşkın Malatyalı Ermeni ailenin toplumun yaşamına yaptıkları etkin katkı için ayrıca kutladı. Ruhani Reisimiz, Ortadoğu, Avrupa ve Amerika’nın çeşitli bölgelerine dağılmış binlerce Malatyalı Ermeni’nin yaşadıkları yörelerde sevilen, sayılan ve değer üreten insanlar olduklarını ilave etti.

Görüşmede ayrıca Ermeni azınlık okullarının durumu, yaklaşan cemaat vakıf yönetim kurulu seçimleri ve kültürel etkinlikler hakkında istişarede bulunuldu. “

Yorumlar kapatıldı.