İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD elçisi: Soykırım gerçek

AA – WASHINGTON – Türk-Amerikan ilişkileri Irak yüzünden yalpalarken, ABD’nin Erivan büyükelçisi John Marshall Evans’ın ‘Ermeni soykırımı tarihi gerçek’ demesi bu ülkedeki Ermeni diasporasını heyecanlandırdı.

Evans, Ermenilerin kümelendiği Boston, New York, New Jersey, San Francisco, Los Angeles, Fresno ve başkent Washington’da iki hafta boyunca Ermeni toplumuyla görüşmeler yaptı. ABD Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Evans’ın ‘Ermeni soykırımı’ iddialarına destek veren bir söylemi benimsediğini ve Amerikan yönetiminde ‘Ermeni soykırımına’ karşı yeni bir anlayış oluştuğunu açıkladı. Bunun üzerine Evans, ‘Ermeni soykırımı’ ile ilgili sözlerinin sadece kişisel görüşlerini yansıttığını ve ABD’nin bu konudaki politikasında bir değişiklik olmadığını kaydetti. Evans, “ABD’nin Ermeni soykırımı konusundaki politikasının değişmediğini söylememe karşılık, kendi kişisel yaklaşımımla soykırım sözünü kullandım. Bunu kullanmam uygunsuz oldu” dedi.

ANCA: Türkiye’de de ABD karşıtlığı var

ANCA Başkanı Aram Hamparian, “Bunu, Türkiye’de ABD’ye karşı oluşan son tutum çerçevesinde, ABD yönetimi ve halkı içinde yeni bir farkında olma düzeyi şeklinde not ediyoruz” dedi. ANCA liderlerinden Ken Hachikian ise, “Soykırımın 90’ıncı yılında Bush yönetimini, Türkiye’nin soykırımı reddettiği utanç kampanyasını kıracak adım atmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.