İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

25 YAŞINDAKİ VİKTOR SOĞOMONYAN CUMHURBAŞKANI BASIN SÖZCÜSÜ

Ermenistan cumhurbaşkanının yeni atanan basın sözcüsü Viktor Soğomonyan 17 Mart’ta 26 yaşına basıyor. Bu 25 yaşındaki bir vatandaşın, III. Cumhuriyet tarihinde ilk defa benzer üst düzey göreve gellmesi anlamına da gelmekte.

1997-2003 yılları arasaında TV muhabirliğiyle uğraşan Soğomonyan, 2000-2002 yılları arasında Ermeni-Rus Slavon Üniv.’nde ders verdi. 2001 yılında Erivan Devlet Üniv. Rus Dili ve Edebiyatı Bl. birincilikle bitiren Soğomonyan daha sonra Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi Muşeğ Abeğyan Edebiyat Enstitüsü’nde doktora yaptı. 2003 yılı Haziranından 2004 yılı Ocağına kadar Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Çalışma Grubu Başkanlığı görevini yerine getirmekteydi.

Henüz evli olmayan Soğomonyan Rusça ve İngilizce bilmekte olup, Edebiyat Bilimleri doktorudur.

Soğomonyan Koçaryan’ın üçüncü basın sözcüsüdür. Daha önceki basın sözcüleri Vahe Gabrielyan (Büyük Britanya) ve Aşot Koçaryan (Hindistan)’da elçilik yapmaktalar. Ermenistan ilk cumhurbaşkanı birinci basın sözcüsü Ruben Şugaryan da daha sonra elçi olarak atanmıştı. ABD dönüşü sonrası Dışişleri Bakan yardımcılığı görevinde bulunan Şugaryan, son dönemde İtalya’ya elçi olarak atanmıştı.

Yorumlar kapatıldı.