İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni tarihçiler, soykırım iddialarına ilişkin Türkiye ile belge alışverişini öngören 2. toplantıya katılmayacak

Viyana Üniversitesi öğretim üyelerinin iki ülke tarihçileri arasında arabulucuk yapmak amacıyla oluşturduğu Viyana Ermeni-Türk Platformu(VAT) konuya ilişkin açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı – VAT’ın açıklamasında Ermenistan’ın mayıs ayında Viyana’da yapılması planlanan toplantıya katılmayacağını bildirdiği belirtildi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren Ermeni diasporasının 2005 yılındaki en önemli hedefinin ”1915 olaylarını soykırım olarak kabul ettirmek olduğuna” işaret eden VAT üyesi tarihçiler, ”Türk tarafınınsa diyaloga hazır olduğunu kanıtladığını ve bulunabilecek bir çözüm için aktif olarak harekete geçtiğini” vurguladılar.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

”Temmuz 2004’te Viyana’da diyaloga başlangıç arz eden 100’er belge değiş-tokuş edilmişti. Türk tarafı 100 belgesini elden getirmişken, Ermeni tarafı 100 belgeyi Dr. Artem Ohandjanian aracılığıyla VAT’a iletmişti. Bunu başaran VAT, bu ilk girişimin ikinci aşamasının, Ermeni tarafının katılmayı ret etmesi nedeniyle gerçekleşmeyecek olmasını büyük bir üzüntüyle karşılamıştır.’

Yorumlar kapatıldı.