İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler kahraman ilan etti

Türkiye’de “Bir milyon Ermeni öldürüldü” açıklamasıyla büyük tepki yaratan yazar Orhan Pamuk, Ermeniler’in gözünde bir “kahraman” haline geldi.

Ermeni yazar Nouritza Matossian, pazar günleri İngiltere’de yayınlanan The Observer gazetesinde yer alan makalesinde, Türkiye’de “bir milyon Ermeni’nin öldürüldü” açıklamasıyla tepki çeken yazar Orhan Pamuk’u savundu.

Türkiye’nin “en iyi” roman yazarı Pamuk’un “Türkiye’nin kanlı geçmişi”ne saldırdığında Ermeniler için bir “kahraman” haline geldiğini öne süren Matossian, “Kalem kılıçtan keskin” Türk deyimini anımsattı.

Pamuk’un açıklaması nedeniyle “nefret sembolü” haline geldiğini yazan Matossian, Türkiye’de basının Pamuk’a saldırdığını, kendisine “yalancı” dendiğini, hakkında şuç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Ailesi Kayseri kökenli olan Matossian, Türkiye’de yayınlanan Agos gazetesi sahibi Hrant Dink’in Türkiye’deki Ermeniler’e hakaret edildiği ve ayrımcılık yapıldığı, bazı meslekleri yapamadığı savlarına da yer verdi.

Kendisinin kısa bir süre önce İstanbul’da bir konferans verdiğini, ancak konferansa izin alabilmek için “soykırım” sözcüğünü kullanmaması koşulu arandığını öne süren Matossian, “soykırım”ın, ne Türk hükümetlerinin, ne de İngiltere ve ABD tarafından tanındığına dikkat çekti.

Londra’da açılan “Türkler: Bin Yılın Yolculuğu” sergisinde Ermeni, Rum ve Yahudiler’in Türk kültürüne katkılarının her açıdan görüldüğünü belirten Matossian, İngiltere’nin tutumunun, Azerbaycan’daki petrol çıkarlarından kaynaklandığını iddia etti.

(ANKA)

Yorumlar kapatıldı.