İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu´nda Ermeni ve Kürt Soykırımı Gerginliği

Strasbourg – Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu’nun (KPK) bu akşam yapılan oturumunda, gerçekleştiği savlanan Ermeni soykırımı konusunda kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Fransız sağcı parlamenter Jacques Toubon, AB Komisyonu ve Konseyi temsilcilerinin de bulunduğu bu akşamki oturumda gerçekleştiğini savladığı Ermeni soykırımının da tartışılmasını istedi.

Ermeni soykırımı konusunda Avrupa Parlamentosu’nun karar aldığını belirten Toubon, AB üyeliği için Türkiye’nin Ermeni soykırımını tanıması gerektiği görüşünü savundu.

Oturum başkanı, bu konunun yarın yapılacak “Türkiye’nin komşularıyla ilişkileri bölümünde” ele alınacağı belirterek, öneriyi reddetti.

Toubon ise Elekdağ’ın bu açıklamasına yüksek sesle yanıt vererek ve kafasındaki kulaklıkları masaya atarak tepki gösterdi.

Bu arada KPK üyesi Rum parlamenter Marios Matsakis, söz alarak yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin, Ermenilere, Rumlara ve Kürtlere soykırım uyguladığını” iddia etti.

CHP milletvekili Elekdağ, yine söz alıp, Rum parlamenteri “kaba, nefret dolu ve AB’ye yakışmayan bir tavır” içinde konuştuğu gerekçesiyle sert bir biçimde eleştirdi.

23 Şubat 2005 Çarşamba – Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.