İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN VE CAVAHK’TA 200.000 ERMENİ KATOLİK VAR

Yaklaşık 3.000 vatandaş ta Protestan-Baptist Kilisesi üyesi

Ermenistan, Gürcistan ve Doğu Avrupa Ermeni Katolik Kilisesi Ruhani lideri Başpiskopos Nerses Ter-Nersesyan, Ermenistan’da yayımlanan “Kumayri” Siyasi haftalık gazetesi “Sivil topluma doğru” ekine yaptığı açıklamada, Gürcistan’da 20 ve Ermenistan’da kentlerde dağınık olmak üzere 30 kadar köyde toplam 200.000 civarında Katolik Ermeni yaşadığını açıkladı.

Ermenistan, Gürcistan ve Doğu Avrupa (Ukrayna ve Rusya) Ermeni Katolik Kilisesi Diakosluğu Sovyet iktidarının yılıkldığı zamanlar 2 Ekim 1991’de Papa tarfından kuruldu. Ermeni Katolik Topluluğu Ermenistanda 1992 yılında resmen tescil edilirken, Ruhani Diakosluk merkezi 1993 Eylül’ünde Gümrü’de açıldı. Gümrü’deki merkezde 3 vardapet Ermenistan’a, 4 vardapetse Cavahk bölgesinde hizmet vermekteler.

Ermenistan’da sayısı 3.000’i bulan Ermeni Protestan-Baptist kilisesi(EPBK) mensubu da bulunmakta. EPBK başkanlığını 2003 Martından bu yana verabadveli Ruben Pehlevanyan yapmakta ve bünyesindeki 80’den fazla kiliseyi iadre etmekte. EPBK Avrasya Protestan Baptist Kiliseleri Federasyonu üyesi olmak yanısıra Evrensel Baptist Alyansı’nın da üyesi.

G.M.

Yorumlar kapatıldı.