İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ VE TÜRK UZMANLAR ARASINDA AÇIK DİYALOG

Dün “Toplumsal Diyalog ve Gelişim Merkezi”nde, (TDGM) merkezin yayımladığı “Ermenistan-Türkiye, Açık Diyalog” kitapçığının tanıtımı ve “Açık Diyalog” haber yarışmasının özeti yapıldı.

Kitapçıkta Ermeni ve Türk siyaset adamları ve analistlerin makaleleri yanısıra, 1991-2004 dönemi Türk-Ermeni ilişkileri özet kronolojisi de yer aldı.

Haber yarışması geçen yıl sonunda ilan edilmişti. Yarışmada; en iyi TV-konusu kategorisinde H1’den Haykaram Nahabetyan, en iyi TV haberi kategorisinde, TV muhabiri Vahram Martirosyan ödüller kazanırken, Narine Stepanyan Los Angelos’ta yayımlanan “Arakast” dergisindeki makale ve Marine Mkrtçyan Gümrü “Noyemi” TV’den yayımlanan haberden ötürü ödüller kazandılar.

ABD’nin Ermenistan elçiliği Halkla İlişkiler Bl. Sorumlusu Kimberly Harkan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu ve Türkiye Masası Md. Karen Mirzoyan benzeri etkinlikleri önemsediklerini ifade ettiler.

TDGM İcra Md. Elinar Vartanyan, Ermenistan’da ABD elçiliği desteğiyle gerçekleştirilen bu programın kendi türünde ilk olduğunu belirtti ve devam edeceği yönünde umudunu ifade etti.

T.M.

Yorumlar kapatıldı.