İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZERBAYCANLI GENÇ TEKRAR ERMENİSTAN’DA

Ermenistan Gençlik Kulüpleri Federasyonu (EGKF), Azerbaycanlıların da katıldığı ikinci bölgesel gençlik programını gerçekleştirmekte. Bir önceki programa Azerbaycan “Toplumsal Diplomasi ve Hoşgörü Merkezi” adına katılan ve karşılıklı ziyaretlerin zorunlu olduğunu belirten Hamlet İsmailov bu ikinci programda da yer almakta.

EGKF Başkanı Atom Mhitaryan, H. İsmailov dışından Azerbaycan’dan Leyla Masmalieva’nın da katıldığını ve katılımlarının bir önceki bölgesel programın başarılı olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Avrupa Parlamentosu Gençlik Fonu desteğiyle düzenlenen ve ulusal ve dinsel azınlıkların bölgesel entegrasyon sürecindeki rolünü ortaya koyma, genel insan hakları kontekstinde azınlık hakları, birikmiş problemlerin çözümümnde aktif genç liderlerin işlevi vb konuları içeren programa; Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya’dan 20 kişi katılmakta olup, katılanlar arasında Karabağlılar, Kürtler, Yezdiler, Oslar, Acarlar ve Abhazlar da yer almakta.

5 çalışma günü devam edecek program süresinde katılımcılar; Ermenistan İnsan Hakları Ombudsmeni çalışma grubunca, Ermenistan Hükümeti Ulusal Azınlıklar ve Dini meseleler müsteşarlığınca, gençlik kuruluşları temsilcilerince konuk edilecekler ve ortak proje ve etkinlikler gerçekleştirecekler.

EGKF başkanı Atom Mhitaryan AZG’a yaptığı açıklamada, bir önceki programdan farklı olarak Azerbaycan’dan 5-6 katılım başvurusu aldıklarını ve dolayısıyla aralarında seçim yapmak durumunda kaldıklarını bildirdi ve Karabağlı ve Azerbaycanlı gençler arasında ortak projelerin geliştirilmesinin de olası olduğunu ifade etti.

T.M.

Yorumlar kapatıldı.