İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KNAR Fransa’da..

Grubun Avrupa’nın en önemli sahnelerinden biri olan Paris’teki “theatre de la ville” deki konser haberini daha önce iletmiştik.

Grup bu önemli konser seyahatine Fransa’nın güneyindeki Romans Hay Derneğinden gelen konser isteğinden dolayı Turnelerine buradan başladı. 20 Ocak sabahı Lion havaalanına inen grup burada Dernek başkanı Murat Çakıcı Tarafından karşılandı.1.5 saatlik bir yolculuktan sonra Romansa Varıldı.Dernek salonunda yemekte dernek üyeleri ile birlikte olundu .Hafta arası iş günü olmasına rağmen bizlerle çok yakından ilgilenildi.Konser için Belediye tiyatrosunun sahnesi tutulmuştu.Öğleden sonra Gruptan Sezar,Tatiana,ve Şirak daha önce dernek tarafından organize edilmiş Valans’daki A fm radyosundaki programa katıldı.Çok samimi bir ortamda geçen söyleşiden sonra .Grup elemanları akşamki konser hazırlıkları için salona geçtiler.Radyo programının da etkisi ile hafta içi olmasına rağmen önemli bir katılım oldu.Hiç arasız 1.5 saatlik Güzel bir konserden sonra cd ler imzalandı oradaki cemaat ile daha yakından tanışma fırsatı bulunup tekrar görüşmek ümidi ile otele hareket edildi.

Ertesi sabah erkenden Grup Hızlı Tren ile Parise geçti.O gün dinlenme günü idi .Ertesi gün cumartesi Grubu bu güne kadar verdikleri en önemli konser bekliyordu.Konser saati 17.00 konserden 5 saat evvel konser salonuna gidildi.Programda ilk olarak TV. Çekimi vardı.Avrupa’da önemli bir kültür kanalı olan ARTE… için 3 parçadan oluşan çekimler yapıldı.Daha sonra ses ve ışık provası için ana salona inildi.Boş salon bile muhteşem görünüyordu.980 kişilik salonun biletlerinin 15 gün önceden tükenmesi gruba ayrı bir heyecan veriyordu.Bu konser salonuna Türkiye’den çıkan3. gruptu. Konsere katılanların %90’ı Fransız’dı konuya ilgili dinleyicilerdi .Konser saati geldiğinde artık söz Anadolu’dan Kafkaslara Ermeni Müziğinindi .başarılı rka arkaya sunulan 14 parçadan sonra grup ayakta alkışlanıyordu.Bise çıkan grup bir Anadolu Ermeni Halayı daha icra ettiler. Konser sonrası Fuayede hazırlanan özel bir bölümde grup CD’lerini imzalayıp tanışmak isteyenlerle beraber oldu.Yoğun duygulu anlardan sonra grup Otele dönmeden daha önce Fransa’da grubun yanında olan Mihran Tovmasyan tarafından ayarlanan “Vartan” restoranda yemeğe gidildi.Salon müdürü ve konser organizasyonunu yapan Kenan Öztürk de eşiyle yemeğe katıldılar.Bu yemek de hayli ilginçti .Çünki yan masadaki Konya Doğumlu Digin Mari Moskofyan’ın 105. yaş kutlaması vardı.Burada da çalındı söylendi.Ertesi gün Alfortville’in Surp Boğos-Mesrop Kilisesinin 75. yıldönümü dolayısı ile grup bir konser de bu semtteki Katolik kilisesinde verdi. 350 kişi Hayr Surp Knar’ı izlemeye gelmişti.Fakat grup için kuşkusuz en önemli misafir en önde oturan bir gün önce 105.yaşını kutlayan digin Mari idi. Güzel bir konserden sonra Grup kilise salonundaki kokteylde cemaatla bir araya geldi .Yıllar sonra karşılaşmalar ve muhabetlerden sonra ertesi gün İstanbul’a hareket edecek grup tekrar buluşma dilekleri ile ayrıldılar.

Yorumlar kapatıldı.