İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ HAYRANI ORHAN PAMUK VE ALTANLAR´A UFUK GÜLDEMİR´İN SAHİBİ OLDUĞU HABERTÜRK”TEN DÜŞÜNDÜRÜCÜ DESTEK…

Vedat Yenerer

Medya, uyumaya devam etsin… Habertürk, Ermeni yanlısı açıklamalar yapan Orhan Pamuk”a sert çıkan Yüce Atatürk”ün sağ kolu Kılıç Ali”nin oğlu Altemur Kılıç”a; Çetin, Mehmet ve Ahmet Altan”ı açıkça desteklemek suretiyle üstü kapalı cevap verdi.

Bu cevap çok anlamlıdır.

Çünkü, bu üç Altan da Orhan Pamuk ile aynı Şkirde olmaları dikkat çekicidir. Bir kaç gün önce Habertürk”ün sahibi Ufuk Güldemir, telefon bağlantısında hışımla girdiği haber merkezinde Orhan Pamuk”u protesto eden Altemur Kılıç ve Erol Mütercimler”in hattını kestirerek program sorumlusunun üzerine yürümüş ve; “Orhan Pamuk”u infaz ettirmem!..” diye haykırmış.

Ardından şaşkın bakışlar arasında ve haber merkezinin ortasında bağırıp durmuş.

Bu olay birkaç gün sonra dillendi ve barlarda içki mezesi haline geldi… Dün, Tarık Toros imzasıyla ve Habertürk adına yapılan açıklama çok dikkat çekici ve düşündürücüdür.

Tarık Toros, Ufuk Güldemir”in izni ve bilgisi olmadan böyle bir açıklamayı yapabilir mi?..

Bu arada, Toros”un yaptığı açıklamada şöyle bir ibare var; “HABERTÜRK, beğenmediğimiz Şkirlere karşı tokat atmayı değil, onları karşı Şkir ve argümanlarla eleştirmeyi, entelektüel bir yaklaşımla çürütmeyi savunur”.

Breh..

breh..

breh!..

Bu açıklamayla Habertürk suçüstü yakalanmıştır.

Eğer Habertürk Şkirlere karşı tokat atmayı düşünmüyorsa ve entelektüel yaklaşımla çürütmeyi savunuyorsa Ufuk Güldemir neden haber merkezinin ortasında arka arkaya telefon bağlantısı yapılan Altemur Kılıç ve Erol Mütercimler”in sözleri yarıda kalacak şekilde bir talimatla aniden kesildi ve herkesin duyacağı biçimde ” derhal Mehmet Altan”a bağlanın” diye haykırdı.

Gayet iyi hatırlıyorum; Güldemir, aynı davranışı Habertürk”te program yaptığım dönemde programa telefon bağlantısıyla katılan Prof.

Dr.
Erol Manisalı için de yapmış ve rejiye gelerek bir talimatla Manisalı”yı hattan düşürtmüştü.

Ardından Erol Manisalı ve Aytunç Altındal”ın bir daha programlara konuk alınmamasını emir vermişti… Diyorum ki; “Her kim basın ahlakını zırt pırt pişkince ağzına sakız yapıyorsa, ders veriyorsa, bilin ki onun amacı, toplumu kandırmak, kafa karıştırmak, hedef şaşırtmak ve kendisini ayakta tutanlara hizmet etmektir”

Yorumlar kapatıldı.