İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa kitabında Ağca suikastini anlattı

Katoliklerin ruhani lideri Papa ikinci Jean Paul, 1981’de Mehmet Ali Ağca tarafından vurulduktan sonra hissettiklerini ve yaşadıklarını ilk kez açıkladı.

NTV

18 Şubat 2005— Papa, 23 Şubat’ta İtalya’da piyasaya sürülecek kitabında Mehmet Ali Ağca’yla 1983’te Roma’da bir hapishanede yaptığı görüşmeyi de anlattı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa İkinci Jean Paul, “hafıza ve kimlik” adlı kitabında, Mehmet Ali Ağca’nın gerçekleştirdiği suikast girişiminin ardından hastaneye götürülürken bilincinin bir süre açık olduğunu ve neler yaşadığını hatırladığını anlattı.

‘KATİLİ AFFETTİM’

Katoliklerin ruhani lideri, “Hastaneye giderken içimde kurtulacağıma dair bir his vardı. Acı içindeydim, korkacak nedenim vardı. Ama yaşayacağıma dair garip bir güven duygusu içindeydim” dedi. Papa hastaneye varmadan önce özel sekreterine katili affettiğini de söyledi.

Papa İkinci Jean Paul, hastaneye gittikten sonraysa bilincini kaybettiğini söyledi ve “O sırada neredeyse öteki taraftaydım” dedi.

Katoliklerin ruhani lideri, Mehmet Ali Ağca’nın ateş etmeyi iyi bildiğini ve kendinden emin bir şekilde ateş ettiğini söyledi ve “Ama sanki kurşunu yönlendiren bir başkası vardı” dedi.

Papa, kitabında Mehmet Ali Ağca’yla 1983’te Roma’da hapishanede yaptığı görüşmeyi de anlattı.

’AĞCA’YA EMRİ BAŞKASI VERDİ’

Katoliklerin ruhani liderinin anlattıklarına göre, görüşmede Ağca nasıl başarısız olduğuna bir türlü anlam veremediğini söyledi ve bütün görüşme bu konu üzerinde yoğunlaştı.

Papa İkinci Jean Paul, Mehmet Ali Ağca’ya kendisini vurma emrini başkasının verdiğini düşündüğünü de söyledi.

Papa, “Bence Ağca kendi gücünden daha büyük bir güç olduğunu anladı ve onu aramaya başladı. Umarım onu bulur” dedi.

Yorumlar kapatıldı.