İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırımı ret Vakit’i Almanya’dan kaçırttı

Almanya’nın Darmstadt kenti savcılığında ‘halkı kışkırtmak’ ve ‘Yahudi soykırımı inkar etmek’ gibi suçlardan dolayı hakkında üç soruşturma açılan Vakit Gazetesi, bu ülkedeki satışlarını durdurdu.

Son soruşturma, CDU’lu milletvekili Kristina Köhler’in, Vakit yazarının ‘Gerçek şu: Soykırım olmadı. Olduğu iddia edilen gaz odaları da yalan. Tümü bir siyonist müziği’ şeklindeki sözlerini Alman Meclisi’nde gündeme getirmesiyle başlatılmıştı. Normalde günlük olarak gazete bayilerinde sunulan gazeteyi artık hiçbir yerde bulmak mümkün değil.

BÜROYU BOŞALTTI

Gazetenin Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden-Walldorf’ta bulunan bürosunun telefonları yanıt vermiyor. Vakit’in, boşalttığı büronun son aylarının kirasını da ödemediği öne sürüldü. Gazetenin basıldığı matbaa da ‘Artık burada basılmıyor’ açıklaması yaptı. Darmstadt Savcılığı Basın Sözcüsü Ger Neuber ise Vakit’in satışının durdurulmasına yönelik herhangi bir girişimde bulunulmadığını söyledi. Daha önce Alman basınında yer alan haberlerde Vakit’in, milletvekili Köhler’in fotoğrafını yayınlayarak kendisini hedef olarak gösterdiği iddia edilmişti. Köhler ise güvenlik açısından bir süredir korumaları ile dolaşıyor.

AİHM’YE BAŞVURDULAR

İstanbul’dan aradığımız Vakit Gazetesi yetkilisi Mehmet Aydın ise yaşadıkları hukuk dışı baskılar nedeniyle 2,5 aydır Almanya’da yayın yapmadıklarını söyledi. Aydın, ‘Soykırımın olduğunu ancak soykırıma uğrayan yahudilerin rakamının abartıldığı gibi 5 milyon olmadığını yazdık. ‘Siz nasıl Yahudiler soykırıma uğramamıştır dersiniz’ diyerek hakkımızda soruşturma üzerine soruşturma açtılar. Bunu yaparken de yazının çarpıtıldığı tercümeler kullandılar. Biz de yıldıran baskılar nedeniyle yayınımıza son verdik, ancak uğradığımız haksızlık için AİHM’ye başvurduk’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.