İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RESMİ İSTATİSTİKİ VERİLERİ

Ulusal İstatistik Hizmetleri (UİH) 2004 yılı istatistiki verilerine ilişkin düzenlediği basın toplantısına UİH Md. Stepan Mnatsakanyan , 2004 yılında doğan kız ve erkek çocuklarına en çok konan isimlerle başladı. Buna göre kız çocuklarına Ani, Anna ve Anahit isimleri verilirken, erkek çocuklarına Narek, Davit, Arman isimleri konmuş. Basın toplantısına İsveç İstatistik Hizmetleri temsilcileri de katılırken, isveç’in aralarında Ermenistan’ın da bulunduğu 40 ülkede İstatistiki destek hizmetleri verdiği ifade edilmiş ve çocuklara konan isimleri açıklamanın bir İsveç geleneği olduğu da kaydedilmiştir.

Mnatsakanyan 2004 yılına ilişkin olarak ülke daimi nüfusunun 3.315.000 kişi olduğunu ve bunun yılmbaşına göre 3500 arttığını kaydetmiş, doğum oranının mutlak düzeyde arttığını, ölüm oranının aynı düzeyde kaldığını, evliliklerin %10 oranında artarken boşanmaların %9,2 düzeyinde arttığını belirmiştir. GSYİH %10.1 oranında arttığını, bunun en çok tarımda (%14) ve inşaat altyapı yatırımlarında (%17) arttığının daaltını çizen Mnatsakanyan, Dış ticaret hacminin 2 milyar doları geçtiğini bunun 1.351 milyon dolarının ithalat ve 715 milyon dolarının ihracat olduğunu hatırlatmış ve ortalama nominal ücretin 42.000 dram olduğunu ve bir önceki yıla nazaran %23 arttığını kaydetmiştir.

Ermenistan’ı geçen yıl 262.000 turistin de ziyaret ettiği ancak gerçek turist profilini görmek için Uluslararası Turizm Örgütüyle araştırma metoduna ilişkin müzakerelerin devam ettiğini de ifade etti Mnatsakanyan.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.