İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ortadoğu: Pamuk bardağı taşırdı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, “Her zaman farklı söylemleriyle, ilginç kelime kurgularıyla gündeme gelen Pamuk’un açıklamaları bu kez bardağı taşırdı” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, sözde Yazar Orhan Pamuk’un “30 bin Kürt’ün ve 1 milyon Ermeni’nin katlettiğini” savunması ilginç ve bir o kadar da manidar olduğunu söyledi. Şuayip Özcan, yaptığı yazılı açıklamayla Pamuk’un, iddiasını hangi gerekçelere dayandırdığının tam bir muamma olduğunu söyledi.

Tarihçi edasıyla ortaya atılan Pamuk’un, yalan yanlış bilgilerle Türkiye’yi uluslararası arenada küçük düşürdüğüne dikkat çeken Özcan, “Geniş bir hayal gücüne sahip olan yazar, gerçekleri saptırıyor, insanları ayrışmaya sevk ediyor” dedi. Özcan, “Kardeşi kardeşe kirdirma” stratejisi belirleyen Pamuk; insanlarımız arasında huzursuzluk yaratarak, değerlerimizi işlevsizleştirmeye çalışıyor. Üstelik maksadını aşan
ifadeler kullanan yazar, vatanını seven, ülke topraklarının bütünlüğü için kendini feda eden şehitlerimizin yattığı topraklara kin kusuyor” diye konuştu.

Tarihini bilmeyen yazar

Orhan Pamuk’un neredeyse Türk olduğunu söylemekten bile utanacak hale geldiğini belirten Şuayip Özcan, “Somut veriler belirtmeden, böylesine ucuz bir argümanı ortaya atan sözde aydın, kendisine tarihçi ve istatistikçi misyonu biçerek, yorum yapmaktan hiç rahatsızlık duymuyor. Orhan Pamuk, ‘Türk Tarihini bilmeyen yazar’ olarak hatıratlardaki yerini alacaktır. Türkiye’nin yıllardır harcadığı emeği bir çırpıda harcayarak, maksadını aşan
ifadeler kullanan Pamuk, Devlet Arşivleri Genel Müdürü edasıyla ortalıkta salınmaktadır. Oysa ki bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır, Sayın Orhan Pamuk.”

Yorumlar kapatıldı.