İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ülkücülerden Pamuk´a tepki

Ünlü yazar Orhan Pamuk’un “Türkiye’de 30 bin Kürt öldürüldü, 1 milyon da Ermeni” sözlerine Ülkü Ocakları’ndan sert tepki geldi

11/02/2005

Ülkü Ocakları ve Eğitim Vakfı Serik Temsilcisi Fuat Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Orhan Pamuk’un Batılılar karşısında ezilmiş ve aşağılanmış duygular taşıdığını ileri sürerek, “Hiçbir Türk’ün duygusu bu olmayacağına göre, Orhan Pamuk’un durduğu ‘soy alanı’ da tartışmanın ana unsuru olmuştur. Türkiye’nin kendisine verdiği ‘edebiyatçı’ sıfatının sağladığı imkanlarla beslenen Orhan Pamuk, Türk milletinin değer yargılarını Avrupa karşısında sürekli küçük düşürmekte ve milli davalarında ihanetle dans etmektedir. Her fırsat bulduğunda bunu yansıtmak için çaba göstermektedir” dedi.

Orhan Pamuk’un, Avrupa ve Amerika’daki Yahudi lobileriyle sağlam diyalogları olduğunu öne süren Aktaş, “Orhan Pamuk, geçtiğimiz günlerde de bir İsviçre dergisiyle yaptığı söyleşide, ‘Kimse söylemediği için ben söylüyorum. Türkiye’de 30 bin Kürt öldürüldü, 1 milyon da ermeni’ diyerek, Türk’e düşmanlığın artık kendisinde bir mesleki saplantı haline geldiğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.