İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`TÜRKİYE’NİN ERMENİSTAN SINIRI AÇILMAZ´

10 Şubatta resmi bir ziyaretle Ankara’da bulunan Azerbaycan Dışişlerri Bakanı Elmar Mamedyarov’u kabulü sonrasında basına ortak bir açıklamada bulunan Abdullah Gül, Türk-Ermeni sınırının açılmasına ilişkin sorusuna “Azerbaycanlılar tasa etmesinler. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde Dağlık karabağ sorunu çözülmerdiği müddetçe, Türkiye ne Ermeni sınırını açar, ne de Ermenistan’la ilişkilerini düzenler” şeklinde yanıtladı.

Konuya ilişkin 11 Şubat sabahı TRT’den de bilgi verilirken, aynı günkü Hürriyet gazetesi Gül’ün açıklamasındaki şu noktanın çok anlamlı olduğunu vurgulamakta. “Azerbaycan sadece Türkiye için değil Kıbrıs Türkleri için de dost ve kardeş ülkedir. Kıbrıs Türklerine yönelik adımlarınız, diğer ülkeler için de örnek olur”.

Burada Türk Dışişleri Bakanı uluslararası toplumdan izole edilmiş durumda olan “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” için Azerbaycanlılardan kardeşliklerini göstermelerini talep etmekte ve “Sizin bu adımınızı bekliyoruz” mesajı vermekte. Başka bir deyişle Gül; Ermenistan sınırına ilişkin Azerbayvan’ın endişelerinin, Türk-Ermeni sınırının kapalı kalması karşılığında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti”nin tanınmasını önermekte.

H.Ç.

Yorumlar kapatıldı.