İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Altaylı, Orhan Pamuk´u dava edecek

Önceki gün Orhan Pamuk’u ‘kara yazar’ diye niteleyen Altaylı, kendisine gelen tebrik telefon ve fakslarından hareket ederek ünlü romancıyı dava etmeye hazırlanıyor.

Önceki gün Orhan Pamuk’u ‘kara yazar’ olarak niteleyen Fatih Altaylı, bu yazısından sonra tebrik yağmuruna tutulduğunu belirterek, “Kara yazarı dava edeceğim” dedi. Altaylı’nın bugünkü köşesindeki ilgili yazı şöyle:

– DÜN Orhan Pamuk’la ilgili yazdığım yazının pek çok okurumun yüreğinin yağını erittiğini gördüm.

Yüzlerce faks ve telefon ‘Eline ağzına, kalemine sağlık’ diyordu.

Pamuk’un hiçbir bilgiye, hiçbir araştırmaya, hiçbir tarihi gerçeğe dayanmadan ülkesini karalaması milletin ‘kanına dokunmuş’.

Pamuk, tipik bir ‘tatlısu enteli’ olarak uluslararası çevrelerde kabul görmenin yolunun zaten var olmayan ‘gerçek’ birikiminden değil, kendi ülkesine sövmekten geçtiğine inanıyor.

Dün de dediğim gibi bu ‘sözde’ muhalif tavrıyla Türkiye’ye karşı zaten önyargılı olan Avrupalı entelektüellerin kalbini fethedip, bir ‘Nobel Edebiyat Ödülü’ alabileceğini umuyor. Kendince, ‘Nobel’i alırsam ulusal kahraman ilan edilirim ve her şey unutulur’ diye düşünüyor olmalı.

Geçtiğimiz haftalarda Amerikan NBC televizyonunda yayınlanan ‘24 Saat’ adlı dizide bir Türk ailesi terörist olarak gösteriliyordu.

Amerika’da yaşayan Türkler ve olayı haber alan yurttaşlarımız senaryonun bu bölümüne büyük tepki gösterdiler. Dışişleri Bakanlığı bile ayağa kalktı. Washington Büyükelçiliğimiz, NBC televizyonuna bir mektup yazarak ‘tepki’ gösterdi.

Oysa NBC televizyonu bir tarihi gerçeği saptırmıyor, hayali bir senaryo yazıyordu.

Orhan Pamuk’un yaptığı NBC’nin yaptığından katbekat büyük bir ayıp, karşılaştırılması bile mümkün olmayan bir ‘küstahlık’.

Biri senaryo yazıyor, diğeri bir ülkeyi ‘aşağılamak’ için tarihi gerçekleri saptırıyor.

Açıkçası merak ediyorum, NBC televizyonuna dava açmaya hazırlananların, Orhan Pamuk’la ilgili de bir adım atmaları gerekmiyor mu?

Bu ‘zavallıyı’ dava edip, öne sürdüğü tezlerini ‘mahkemede kanıtlamasını’ istemek yanlış mı olur?

Ben bir Türk vatandaşı olarak Pamuk’u dava etmenin yollarını arıyorum.

Ama bu ülkeyi temsil eden makamlarda oturanların da ‘aşağılanan’ bu millet adına aynı yolu seçmeleri gerekmez mi?

Yazı: Fatih Altaylı

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr

Yorumlar kapatıldı.