İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DEVLETİN SOSYAL DESTEĞİ EVSİZLERE DE ULAŞACAK

Hükümetin sosyal alana ilişkin kabul ettiği 2 yasa tasarısına ilişkin dün basın açıklamasında bulunan Çalışma ve Sosyal Meseleler Bakanı Ağvan Vartanyan, “Sosyal Desteğe İlişkin” yasanın Parlamentoda kabul edilmesi sonrasında, sosyal yardımlar ve bunların finansal kaynaklarına ilişkin konuların netleşeceğini ve konunun artık Hükümet karalarıyla değil kanunla düzenleneceğini ifade etti.

Devletin ilerde sosyal yardım alanlar kapsamına evsizleri de katmak istediğini bunların sayısını tesbit için farklı bakanlıklar ve Polis verilerinin toplanmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

“Devlet Yardımlarına ilişkin” yasa tasarısında yardımların çeşitlerinin, hangi koşullarda verileceğinin belirlendiğini söyleyen A. Vartanyan, halihazırda Ermenistan’daki ailelerin %18 (vatandaşların %42-43’ü)nin sosyal destek yardımlarından faydalandığını, 1994 yılında fakirlik göstergesinin %92 2003’te ise %51 olduğuna dikkati çekti.

Geçen yıl sosyal destek alan aile sayısının 139 bin olduğunu 2006 yılında bu sayının 132 bin olarak öngörüldüğünü de belirten A. Vartanyan bu yıl sosyal destek için Devlet Bütçesinden 16.5 milyar dram pay ayrıldığını, gelecek yıl bu miktarın 20 milyar dram olacağını da sözlerinde ifade etti.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.