İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amacımız kimseyi incitmek değil

Amerikan Fox Televizyonu, Türkleri terörist gösteren ‘24’ adlı diziye aşırı tepki alınca özür dilemek yerine ‘Amacımız kimseyi incitmek değil’ diye bir açıklama yaptı.

AMERİKAN Fox Televizyonu, başrolünü Kiefer Sutherland’in oynadığı ‘24’ dizisinde Türklerin terörist olarak gösterilmesine gelen tepkilerin ardından, dizinin bu hafta yayınlanan son bölümünde, ‘Amacımız kimseyi incitmek değil’ diye bir açıklama koydu.

Açıklama, dizinin baş aktörü Kiefer Sutherland tarafından, ABD’de bu hafta yayımlanan bölümün başında duyuruldu. ABD’de yaşayan Türkler ise bu durumu ‘dolaylı bir özür’ olarak niteleyerek, yeterli bulmadı.

TERÖRİST TÜRK AİLESİ

24 dizisinde bu sezon, bir Türk ailenin ABD’de planladığı terörist faaliyetleri konu alınıyor. Dizinin ilk bölümünün yayınlanmasının ardından Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Fox Televizyonu’na bir mektup göndererek, Türklerin hedef alınmasını eleştirdi. Amerika’da yaşayan Türk toplumu, Fox’u mektup ve faks yağmuruna tuttu. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu da, bir mektupla bu televizyonun üst düzey yetkililerini, Türklerin yanlış tanıtıldığı ve hedef gösterildiği yönünde uyardı.

ATAA Başkanı Vural Cengiz, bu tür olayları izlemek üzere, dernek bünyesinde, Türkiye üzerine ‘Karalamaya Karşı Komite’ oluşumunun kurulduğunu bildirdi. Cengiz, Fox TV’deki 24 dizisi ve NBC Televizyonu’nda yayımlanan ‘West Win-Batı Kanadı’ dizisinde Türklerin hedef alınmasının ardından, bu komiteyi kurmaya karar verdiklerini kaydetti. Cengiz, Türklere yönelik taciz olayları olup olmadığını, ABD ile Türkiye arasında turizmin nasıl etkileneceğini inceleyeceklerini ve medyada çıkan haberleri tarayacaklarını kaydetti. Komitenin adı, dünyada anti-Semitik (Yahudi düşmanlığı) faaliyetleri izleyen ‘Karalamaya Karşı Birlik’ten esinlenerek türetildi.

NBC’DE DE AYNI ŞEY

NBC Televizyonu’nda, Beyaz Saray’ı konu alan West Wing dizisinin son bölümünde de, bir Türk kızının evlilik dışı ilişki kurduğu için kafası kesilerek idama mahkum edilmesinin ardından, ABD Başkanı devreye girerek Türk kızını kurtarmaya çalışıyor. Washington Büyükelçisi Loğoğlu, NBC yetkililerine de bu durumu eleştiren bir mektup gönderdi. ATAA Başkanı Cengiz mektup yazmış, ABD’de yaşayan Türkler de, NBC’ye protesto mesajları göndermişti.

Yorumlar kapatıldı.