İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İRAN DEVLET BAŞKANI SERJ SARKİSYAN’I KABUL ETTİ

İran’a 3 günlük bir çalışma ziyaretinde bulunan Ermenistan cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Ulusal Güvenlik Kurulu Sekreteri ve Savunma Bakanı Serj Sarkisyan dün İİC Devlet Başkanı Mohammad Hatemi tarafından kabul edildi.

İRNA Ajansının konuya ilişkin resmi açıklamasında Hatemi’nin İİC’nin komşu Ermenistan’ı desteklediği vurgulanırken, bölge ülkelerinin sorunlarını yüksek düzeyde müzakerelerle, yabancı müdahalesi olmadan çözülebileceği ifade edildi. Hatemi ikili ilişkilerde İran ve eramenistan arasındaki demiryolu bağınının tesisinin önemini belirtirken, Serj Sarkisyan, demiryolu bağının Kuzey-Güney koridorunun tesisi işinde de önemini kaydetti.

Serj Sarkisyan dün İran Ulusal Güvenlik Kurulu sekreteri Hasan Rohani tarafından da kabul edildi. İRNA Rohani’nin Karabağ sorununun çözümüne ilişkin olarak Bakü-Erivan diyaloğunun daha faydalı olacağını ifade ettiğini, sorunun askeri yoldan çözümünün istisna edilirken, Karabağlıların arzuları dikkate alınarak, iki tarafça kabul edilebilir çözümün adilane olacağını belirttiğini duyurdu.

Rohani; Tahran ve Erivan’ın, yabancı unsurların İran-Ermenistan ilişkilerine müdahalesine asla izin vermiyeceğini kaydetti. Sarkisyan Karabağ sorununun çözümüne ilişkin olarak konunun aşamasal çözümünün olası olmadığını ifade etti.

Ermenistan savunma bakanı Serj Sarkisyan İran Koruma Kurulu lideri, İİC eski devlet başkanı Ali Akbar Rafsancani tarafından da kabul edildi.

Yorumlar kapatıldı.