İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni iddiaları çürütülüyor

İsmail Yağcı

26 Ocak 2005 Çarşamba

Ermeni soykırımı uydurmalarına son verme çalışmaları gittikçe artmaktadır.

Viennese Armenian-Turkish Platform yani VAT, Avusturyalı dört tarihçi tarafından kurulmuş olup “Ermeni-Türk Meselesi”ne sadece bilimsel yolların kullanıldığı, tarafsız bir Avusturya platformu olarak hizmeti hedeflemiştir. Kurucu üyelerinden biri Türk, biri ise Ermeni asıllıdır. Kurucu üyeleri: Univ. Prof. Dr. Wolfditer BIHL, Dr. Artem OHANDJANIAN, Dr. Kerstin TOMENENDAL ve Dr. İnanç ATILGAN’dır.

Uluslararası Ermeni girişimleri, iddia edilen soykırımın 90. yıldönümünde iyice yoğunlaştı.

AB-Türkiye üyelik müzakereleri başlaması öncesinde, hiçbir şekilde üyelik kriteri olmasa da, böyle asılsız iddialar, ortalığı bulandırmaya yönelik tuzaklardır.

Dışişleri Bakanı Sayın Abdullah Gül, son günlerdeki açıklamalarında, 2004 senesinde kurulan ve iki taraf arasında ilk belge değişimini gerçekleştiren Viennese Armenian-Turkish Platform’a (VAT) değinerek, bu girişimi Türkiye’nin müspet bulduğunu söyledi.

Ermenilerin hedefi, 90’ıncı senesinde soykırım iddiasını uluslararası platformda mümkün olduğunca dillendirmek, AB’yi de arkasına alarak büyük ve çok hızlı bir siyasi değişime giren Türkiye’ye, bu sıkışık şartlarda, bunu da kabul ettirmektir.

2015 tarihi, AB-Türkiye müzakerelerinin sona erebileceği bir tarihtir ve aynı zamanda iddia edilen sözde soykırımın 100. yıldönümüdür.

Aslında Ermeni tarafı, Türk tarafı ile herhangi bir diyaloğa girme isteğinde değildir.

Çünkü Türkiye ile olacak her nevi yaklaşma, Ermeni tarafı aleyhine bir gelişme olarak kaydedilecektir.

Çünkü bu yaklaşma ile eller açılacak ve Türk belgeleri Soykırımın tam bir yalan olduğunu ispatlayacaktır. İddianın kışkırtıcıları, Ermenistan dışındaki Ermenilerdir.

Ermeni meselesinin dayanakları yoktur. Kaynakları ise 1821’deki Mora Patras isyanlarının bazı Avrupa devletlerince desteklenmesi ve bir Yunanistan’ın ortaya çıkması, İngiliz destekli Ermeni komitacıları; neden bir de Ermenistan olmasın hevesine kaptırdı.

Bilmiyorlardı ki, Ermenileri devlet kurmaya teşvik edenler, onları kendi emellerine kavuşmak için maşa olarak kullanıyorlardı. Böylece binlerce Ermeni gencini Osmanlı’ya isyana zorladılar.

24 nisan 1915 Tehcir Kararnamesi, sadece harekat bölgesindeki Türk ordusunun zararına çalışan Ermenilerin menzil sahasına çıkarılması olayı idi.

Viyana’da kurulmuş olan VAT’ın girişimleri ile, her iki taraf, Temmuz 2004’te VAT’a yüzer adet arşiv belgesi göndermiştir. Bu belgeler VAT tarafından karşılıklı olarak değiş tokuş edilmiştir, yani Türklerin sunduğu belgeler Erivan’a, Ermenilerin belgeleri ise Ankara’ya gönderilmiştir.

Alınan müşterek karara göre, her iki taraftan da, ilaveten cevabî seksener adet belge daha istenmiştir. Diyalog çerçevesinde bu belgeler, yani toplam 360 belge dışında hiçbir belge işleme konmayacaktır.

Eğer birileri bu diyaloğu dinamitlemezse, belgeler ışığında varılan netice kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Türkiye’nin her zaman olmadığını savunduğu, böyle ne bir Ermeni, ne de başka birilerinin soykırımı hakkındaki saçmalıklar son bulacaktır.

Yorumlar kapatıldı.