İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KARABAĞ TARAFI SUNİ ŞEKİLDE MÜZAKERELERDEN İZOLE EDİLDİ

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti devlet başkanı Arkadi Hugasyan, Rus “Regnum” Ajansı’na verdiği röportajda, Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri bakanlarının buluşmalarının devamlılığını yönelik olarak “Tabbi ki faydalı” dedi. Ancak bu buluşmaların, müzakerelerin hukuken tam anlamıyla eşit tarafı olan Dağlık Karabağ’ın tam katılımıyla değiştirilemiyeceğini de söyleyen A. Hugasyan “Unutmamak gerekir ki Dağlık Karabağ meselesi, Karaabağ halkı tarafından yükseltilmiştir ve Dağlık Karabağ’ın statüsüne ilişkindir. Gerisi, Azerbaycan tarafından bize şart koşulan savaşın sonuçlarıdır” dedi.

“Acaba Erivan ve Stepanakert, Uluslararası mercilerde dağlık karaabağ’a ilişkin olumuz tasarıları engelleme yönünde yeterli gayreti gösteriyorlar mı?” sorusuna Hugasyan, Avrupa mercilerindeki benzeri tasarıların varlığının, Karabağ’a ilişkin tartışmalarda Dağlık Karabağ’ın eksikliğinden kaynaklandığını belirtti ve “Karabağ meselesine ilişkin müzakereler çoğunlukla iki devlet Ermenistan ve Azerbaycan ilişkileri düzlemindedir ve başlangıcından itibaren de zaman zaman benzer nitelemeler yansıtması öngörmektedir. Burada sorun gösterilen gayretlerde değil, ilkeler ve düzenleme mekanızmasına yönelik konseptüel yaklaşımdadır” dedi.

“Müzakere sürecinde Erivan’ın, müzakere sürecine artık Dağlık Karabağ tarafının da katılımı meselesini net koymasının zamanının gelip gelmediğine” ilişkin soruya Hugasyan şu şekilde yanıtladı: “Belirttiğiniz ilk adres doğru değil, ikincisi, mesele ültimatom diliyle barışçı yoldan çözülmez. Ayrıca Karabağ tarafının müzakere sürecine, hukuken eşit taraf olarak katılımı olmadan da şüphesiz çözülemez. Bundan sonucu siz kendiniz çıkartın”.

Yorumlar kapatıldı.