İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BELEDİYE BAŞKANI 2005’TE 150 OTOBÜS VE 10 TROLEYBÜS SÖZÜ VERİYOR

Dün Erivan Belediye başkanlığının haftada bir düzenlediği basın toplantısında Erivan Belediye başkanı 2005’te yapılacaklara ilişkin açıklamalarda bulundu. 2005’te 2004’e nazaran daha çok şeylerin planlandığını ifade eden Yervand Zaharyan, projeler için 60 milyar dram para harcanmasının öngörüldüğünü, bunun, 44 milyarının bütçeden kalan kısmın ilçe belediyelerden temin edileceğini söyledi.

Bu yıl Erivan’ında yapımı süren Ana caddenin inşaatı ve buradaki binaların satışı anlamında önemli olacağını, -bilindiği gibi Kuzey Caddesi projesinin 2006 yılında tamamlanması öngörülmekte- söyledi. Bu yıl Şiraz, Leningratyan ve Acaryan sokaklarındaki yapılandırma çalışmalarının olasılıkla başlayacağını kaydetti Y. Zaharyan.

2005’te –önceden planlanan 100 otobüsten 46’sı temin edilmişti, şimdi otobüs toplam sayısı 150’ye çıkarılmakta- 150 otobüs ve 10 troleybüs de temin edeceklerini ifade eden Belediye bşk., 2-3 ay içinde, toprakların açık artırma suretiyle satışına son vereceklerini, satışların bundan böyle inşaat planlarının olması koşuluyla yapılacağını da belirtti.

Garine Danielyan

Yorumlar kapatıldı.