İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BAKÜ’DE 1990’DA KURBAN OLMUŞ ERMENİ EVLATLARI İÇİN AYİN-İ RUHANİ

23 Ocak’ta Ana Taht Az. Eçmiadzin’de, Tüm Dünya Ermenileri Başpatriği Karekin II’nin riyasetinde düzenlenen ayin esnasında 1990’da Bakü’de meydana gelen elim olaylar sonucunda kurban olan Ermeni evlatları için Ayin-i ruhani düzenlendi.

Ayin öncesinde Kilisde hazır bulunan ruhbanlar ve halka yönelik yaptığı konuşmada başpatriklik Genel Sekreteri Psk. Arşak Haçatryan şöyle konuştu:

“1988 korkunç depremi, Sumgait ve Girovabat katliamları ve bu trajik zincirin bir parçası ve ondan eksik olmayan, korkunç bir görüntü, Bakü kırımları. Acısı 15 yıldır hala dinmemiş ve 15 yıldır halkımızla beraber yaşayan, 13 Ocak (1990) gecesi yüzlerce ermeninin işkencelere maruz kalması ve birçoklarının şehit olmasıyal sonuçlanan olaylar. Nasıl bu olayları görüp de, 1915’in korkunç soykırımını hatırlamamak ve bu olayları da soykırım olarak değerlendirmemek…”.

Bunun tarihin acı deneyimlerinden bir olarak herkese örnek olmasını ve Ermeni milletinin birlik ve beraberliğini koruyarak, zafere giden yoldan şüphe duymamasını ve gördüğü eziyet ve bahtsızlığı unutmamasını da temenni etti piskopos yaptığı konuşmada.

Arevik Avakyan

Yorumlar kapatıldı.