İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MİNSK GRUBU VE AGİK VERİ TOPLAMA MİSYONU BÖLGE ZİYARETİNE ERMENİSTAN’DAN BAŞLAYACAKLAR

Minsk Grubu eşbaşkanları ve AGİK Veri Toplama Misyonu (Finlandiya, İtalya, İsveç ve Almanya temsilcileri) dün Viyana’da buluşarak önümüzdeki hafta bölgeye yapacakları ziyaretin ayrıntılarını götüştüler. AGİK daimi temsilcisi şahsi temsilcisi Ancey Kasprşik “Özgür Azerbaycan” TV’sine yaptığı açıklamada Viyana buluşmasında, misyonun başkanının belirlenmesi konusu dahil ziyaretin tüm ayrıntılarının görüşüldüğünü söyledi.

20 Ocak’ta Kasprşik, Bakü’de Azerbaycan dışileri Bakanıyla 2 saatlik bir görüşmede bulunmuştu. Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov, basına yaptığı açıklamada “Azerbaycan’ın işgal edilmiş bölgeleri ziyareti sonrası” Şubat sonlarında Misyonun bir rapor hazırlayacağını kaydetti ve “Gelin, bekleyelim ve görelim rapor nasııl olacak. Misyon belgeleri toplasın, biz daha sonra ne yapacağımızı belirleriz” dedi.

Misyonun, Karabağ Güçlerinin denetiminde bulunan hangi bölgeleri ziyaret edeci henüz hihai olarak netleşmiş değil. Yapılan açıklamaya göre, Kelbacar, Laçin, Cebrayil, Kubatlı ve Zangelan’ı ziyaret edecekler. 28 Ocak’ta Misyonun Erivan’da toplanarak, Stepanakert’уe gitmesi öngörülmekte.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dışişleri bakan Yard. Masis Mayilyan “AGİK Veri Toplama Misyonunun Karabağ’ı ziyaretini olumlu değerlendirdiklerini ve çalışmalarına her yönüyle destek olmaya hazır olduklarını” belirtti ve ekledi “Bizim uluslararası topluluktan saklayacak hiçbirşeyimiz yok ve AGİK Veri Toplama Misyonuna DKC sathında olduğu gibi, onun sınırları dışındaki, Karabağ güçlerinin denetimi altındaki tüm bölgelerde bunu göstermeye hazırız”.

Mayilyan, durumu yerinde tespit ve Azerbaycan tarafından DKC’ye yönelik ithamları tekzip amacıyla, Stepanakert’in benzeri misyonları defalarca Dağlık Karabağ’a davet ettiklerini de hatırlattı.

T.H.

Yorumlar kapatıldı.