İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler korkuyor

Sözde Ermeni soykırımı iddiasının masaya yatırılacağı Viyana’daki Türk-Ermeni Platformu (VAT) toplantısının iptal olması, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun ‘Toplantı iptal olursa yayınlanmayan tüm belgeleri bütün dünyaya açıklayacağım’ sözlerini gündeme getirdi.

Toplantının Ermenilerin belge değişimine yanaşmaması sebebiyle büyük ihtimalle iptal olacağını daha önceden belirten Halaçoğlu, ‘Biz, her türlü kolaylığı ve işbirliğini gösterdik. Tercüme istediler verdik, her dilde her türlü belgeyi sunduk ama bize hiç Ermeni belgesi sunmadılar’ demişti.

Halaçoğlu ayrıca, AB müzakereleri sürecinde Türkiye’nin önüne çıkacağına kesin gözüyle bakılan Ermeni sorunu tartışmalarıyla ilgili olarak da, ‘İnşallah önümüze getirirler’ diyerek, şöyle konuştu:

‘Sözde Ermeni soykırımını muhakkak önümüze getirecekler ve bu da bizim avantajımız olacak çünkü artık elimiz çok güçlü. Son 2 yılda yoğun olarak sürdürdüğümüz araştırmalar soykırımın kesinlikle yaşanmadığını ortaya koymuş durumda. En kısa zamanda bir komisyon kurulması gerekiyor ama, bizim hükümetimiz bunu teklif ettiği zaman ne Fransa ne de diğer ülkelerin böyle bir komisyon kurulmasına yanaşmayacağını göreceksiniz.’

Yorumlar kapatıldı.