İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni iddiasına kitapla cevap!..

21 Ocak 2005 Cuma

Türk Tarih Kurumu, sözde Ermeni soykırımı iddialarına kitaplarla cevap verecek. Yayınlanacaklar arasında, Ermeniler’in Osmanlı Devleti’yle silahlı mücadeleye girmesinin büyük bir hata olduğunu itiraf eden eski Ermenistan Başbakanı’nın anıları da var. Kitap, Ermeni iddialarına kaynak gösterilen tarihçi Arnold Toynbee hakkında bazı önemli gerçeklerin ortaya konulacağı bir başka kitap ve Fransız arşivlerindeki bütün Ermeni belgelerinin yer alacağı 5 ciltlik bir kitap serisiyle, Ermeni iddialarının karşısına çıkıyor.

TTK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ermeni iddialarına karşılık, çok önemli kitaplar yayınlayacaklarını bildirdi. 1923 yılındaki Ermenistan Başbakanı’nın itiraflarının yer aldığı Ermenice yazılmış bir kitap bulduklarını anlatan Halaçoğlu, kitapta, Hınçak örgütünün kurucularından da olan bu kişinin, “Taşnak ve Hınçak örgütlerinin silahlı eylemlerde bulunması, Osmanlı Devleti’nde Ermeniler’in silahlanarak devletle mücadeleye girmeleri ve insanları öldürmelerinin büyük bir hata olduğu” yönündeki itiraflarına yer verildiğini söyledi.

Halaçoğlu, bu kitabı Ermenice’den Türkçe’ye çevirerek yayınlayacaklarını belirterek, “Kitabın orijinal metnini de koyacağız. Çünkü bizim uydurmadığımızı herkesin görmesi lazım” dedi. Halaçoğlu, Ermeni iddialarına kaynak gösterilen “Blue Book”un yazarı tarihçi Arnold Toynbee hakkında bir kitabı da, bu yıl içinde piyasaya çıkaracaklarını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.