İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ELİSABETH JOHNS’UN SÖZLERİ KARABAĞ’A İLİŞKİN DEĞİL

ABD’nin Ermenistan elçisi John Evans, “Armenia” TV’ye verdiği röportajda, ABD dışişleri Bakan yardımcısı Elisabeth Johns’un, Karabağ yönetimini “kriminal unsurlar” olarak nitelendirmediğini 5 kez tekrar etti ve “Ben elçi Johns’u 30 yıldır tanıyorum. İlk defa duyduğumda, birşeylerin o kadar da doğru olmadığını düşündüm. Cevap tekstini çok dikkatli okudum ve anladım ki O Karabağ yönetimine ilişkin değil” dedi.

Johns’un Rusyanın, dondurulmuş 4 çatışma bölgesine ilişkin olarak ABD’yle işbirliğine gitmesi gerektiğinin metinde vurgulandığını belirten elçi, Rusya sınırına yakın bölgelerde belli kriminal unsurlar olduğunu belirtti.

13 Ocak’ta elçi Evans’ın Moskova’da ABD siyasetine ilişkin açıklamada bulunmadığını da söyleyen elçi, Karabağ sorununa ilişkin olarak ABD’nin tavrını değişmediğini, eğer Ermeni-Amerikan ilikilerine zarar verilmek isteniyorsa, isteyenin elçi Johns’a yönelik yaralayıcı ifadelerde bulunabileceğini kaydetti.

ABD’nin yıllarca Dağlık Karabağ’a insani yardım tahsis ettiğini ve kendilerinin Ermenistan’dan sonra insani yardım yapan ikinci ülke olduklarını da hatırlatan elçi, “Biz oradaki insanlar, tanınmamış bir ülkenin yükünü taşımasınlar diye, sorunun çözümlenmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dün akşam H1 TV kanalı “Haylur” haber programında Elisabeth Johns’un Dışileri bakanı Vartan Oskanyan’ı arayarak, yaptığı konuşmanın Ermenistan’da bu ölçüde yankı bulmasından duyduğu üzüntüyü ifade ettiğini de duyurdu.

T.H.

Yorumlar kapatıldı.