İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Hristiyan Yurttaşlar MHP Tehdidi Altında´

İHD, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Hristiyan insanları hedef alan konuşmasını kınadı ve hakkında suç duyurusunda bulundu. “Hristiyan insanlarımızın, kendi inançları doğrultusunda yaptıkları toplantı ve ayinler MHP’nin tehdidi altındadır” dedi.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

18/01/2005 Kemal ÖZMEN

——————————————————————————–

BİA (İstanbul) – İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Adana mitinginde yaptığı Rum yurttaşları hedef alan konuşmasındaki tehditkar tutumunu protesto etti, Bahçeli hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adliyesi önünde konuya ilişkin açıklamada bulunan İHD İstanbul Şubesi Başkanı Eren Keskin, “Hristiyan insanlarımızın, kendi inançları doğrultusunda yaptıkları bir toplantı ya da bir ayin Devlet Bahçeli’nin emrindeki ve aynı zamanda bir suç örgütü olan ülkü ocaklarının tehdidi altındadır” dedi.

Irkçı, şoven, ayrımcı ve tehditkar

Bahçeli, 15 Ocak 2005 tarihinde MHP’nin Adana’da düzenlediği mitingdeki konuşmasında, Hristiyanların Haç çıkarma törenine ilişkin şunları söylemişti:

“İstanbul’da piskopos elindeki haçı Haliç’e atıyor, diğerleri de haçı çıkararak kendince bir gelenek oluşturmaya çalışıyor. Fakat ülkücüler kayıklarla Haliç’te gezip mesajı veriyorlar. ‘Zamanında atalarımızın yaptığını yine yaparız’ diyorlar. Haliç’ten haç çıkarmak İstanbul’u Konstantinopolis yapmaktır.”

Keskin, Bahçeli’nin konuşmasında Türkiye’de yaşayan Hristiyan dinine mensup insanlara yönelik ırkçı, şoven, ayrımcı ve tehditkar ibareler kullandığını belirterek devletin ilgili kurumlarının bu konuda adım atmasını istedi.

Devlet seyirci

Ülkü Ocakları’nın işlediği bir çok suça karşın faaliyetlerini rahatlıkla sürdüğünü söyleyen Keskin, “Ülkü Ocakları adeta kontrgerilla olarak hareket ediyor ve devlet bu konuda hiçbir adım atmayarak olaylara seyirci kalıyor” diye konuştu.

Keskin Bahçeli’nin sözleriyle ilgili olarak savcıları da göreve çağırarak şunları söyledi:

“CMUK’un tarafınıza yüklediği sorumluluğu esas alarak, açıkça suç niteliği taşıyan Devlet Bahçeli’nin bu konuşması nedeniyle öncelikle haberin yayınladığı görsel ve yazılı tüm basın organlarını inceleyerek Türk Ceza Kanunu’nun 312. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ayrımcılığı düzenleyen 14. maddesini esas alarak soruşturma başlatmanızı talep ediyoruz.”

Açıklamanın ardından Keskin ve beraberindeki İHD İstanbul Şubesi üyeleri İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na Bahçeli hakkında suç duyurusu yaptı. (KÖ/YS)

Yorumlar kapatıldı.