İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

9 YAŞINDAKİ VAHE, ERMENİ KİLİSESİNİN AÇIK KALMASINI SAĞLIYOR

Amerikanın belli eyaletinde, çeşitli sebeplerle Ermeni nüfusun azalmasından ötürü yöredeki Ermeni kilise ve okullarının korunması sorunu ortya çıkmakta. Ancak Connecticat New Britain kenti “Hardford Courant”gazetesinden Don Stacomn, bunun kendileri için geçerli olmadığını söylüyor. Armenian Mirror Spectator haftalık gazetesinin 11 Aralık sayısının aktardığı habere göre, bu yıl Mart ayında 10 yaşına basacak olan Vahe Hovannisyan, uzun yıllar organistlik görevini yerine getiren ve emekli olacak olan Shirley Gevorgyan’ın yerine bu görevi üstlenmeye karar verdi.

Kilise ruhani sorumlusu Hayr Grigor Keşişyan, ayinleri CD eşliğinde gerçekleştirmeyi bile düşündükleri bir anda Vahe’nin ortaya çıktığını ve bubun Allah’ın bir lütfo olduğunu söylüyor.

Vahe, Connectacat Ermeni Kilise’ne yeni inanç ve ilham aşılarken, yeni neslin Ermenistan Kilisesi’nden uzaklaşmamış olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Utangaç ve yetenekli Vahe ve kızkadeşi Ani, 8 yıl önce ABD’ye gelmiş olan Dikran ve Sofi Hovannisyanların evlatları. Müzik eğitimi olmayan, sadece haftada 2 kez özel müzik dersi alan Vahe Chrisvald Okulu’u 4. sınıf öğrencisi olup, Pazar ayinleri haricinde, okul sonrasında da Kilise’de çalışmalarını sürdürüyor. Pazar günü Kilise’ye gelenlerin büyük orgun yanında zorlukla ayırdedebildikleri Vahe, izci olup, Futbol, basketbol ve yüzmeyi çok seviyor. Verdi, Ştraus ve Bethoven dinlemeyi seven ve Kilise ayininin en çok “Amen hayr surp” kısmını sevdiğini ifade eden Vahe sayesinde, Surp Stepanos Kilisesi normal işlevini sürdürüyor.

H.Dz.

Yorumlar kapatıldı.