İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan´dan Türkiye´ye ´Çözümsüzlük´ Eleştirisi

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, 2004 yılı içinde Türk-Ermeni ilişkilerinde değişiklik olmadığını duyurdu.

Ermeni Arka ajansının haberine göre Oskanyan, Erivan’da geçtiğimiz yılı değerlendirdiği basın toplantısında, Türkiye’nin sınırları açmak ve ilişkileri geliştirmek için bazı ön koşullar öne sürdüğünü, Ermenistan’ın ise ilişkileri düzeltmenin ön koşulsuz olması düşüncesini sürdürdüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile geçtiğimiz yıl İstanbul ve New York’ta görüştüklerini hatırlatan Oskanyan, görüşmelerde ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ele aldıklarını kaydetti.

“Soykırım iddialarını birçok ülke tanıdı”

Oskanyan, sözde soykırımın tanınması konusunda ise 2004’ün verimli olduğunu belirterek Arjantin, Hollanda, Kanada, Slovakya ve Uruguay’ın da soykırım iddialarını tanıdığını söyledi.

Oskanyan’a göre Avrupa Komisyonu’nun tavrı da netleşti

Avrupa Komisyonu’nun soykırım iddiasını Türkiye’nin de tanıması ve Ermenistan ile sınırını açması yönünde tavrını netleştirdiğini öne süren Oskanyan, sözde soykırımın 90’ıncı yıldönümünün konunun uluslararası platformlarda gündeme gelmesi için önem taşıdığını da kaydetti.

Yukarı Karabağ sorunu

Ermeni Azg gazetesinin haberine göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile Prag’da yaptığı görüşmeyle ilgili soruları da cevaplandıran Oskanyan, ‘Yukarı Karabağ konusunda taraflar arasında bazı yaklaşımların aynı olduğunu, ancak ayrıntılara girdikçe farklılıkların da ortaya çıktığını’ söyledi.

Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun çözümü için her iki ülkede halkoyuna başvurulması konusunun Prag’da ele alınıp alınmadığı sorusu üzerine Oskanyan, ‘her iki bakanın çözüm sürecine zarar vermemek amacıyla kamuoyuna yapılan açıklamalara özen göstermeleri konusunda ilke kararı bulunduğunu’ kaydetti.

Kaynak : CNN Türk

13 Ocak 2005 16:34

Yorumlar kapatıldı.