İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SEZONSAL DALGALANMA VE DOLARIN DEŞERLENMESİ GÜNDEMDE

Dün MB’da düzenlenen bir toplantıyla, 2005 yılı ilk 3 aylık dönemine ilişkin para ve kredi politikası ticari bankalara açıklandı. MB Para ve Kredi politikası Bl sorumlusu Aşot Mkrtçyan, bu yıl %8 ekonomik büyüme öngörüldüğünü, geçewn yılın 11 ayında kaydedilen büyümeninse %10 olduğunu kaydetti. En fazla %14’le tarım alanında büyüme kaydedildiğini belirten Mkrtçyan, fiyat artışlarının öngörülen %3’e rağmen %3 olarak gerçekleştiğini de hatırlattı. (Ancak şunu da kaydedelim ki, bu değer asgari tüketim sepetinde yer alan ürünlerin fiyat artışlarına dayanılarak yapılan hesaplama olup, genel fiyat artışı %7 olarak kaydedilmiştir).

Ticari bankalara devlet iç borçlanma senetleri ve bunların dönemsel ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Finanslar ve Ekonomi Bakanlığından Arşaluys Markaryan, bu yıl esnasında 8,10, 12 ve 15 yıllık olmak üzere uzun dönemli devlet içi borçlanma senetleri ihrac edilceğini belirtti ve bu yılın en iyi muhabir bankasının Converse Bank ve en iyi dealer bankasının Ineco Bank olduğunu da ilan etti.

Para Kredi siyasetine ilişkin açıklamalarda buluna MB başkanı Dikran Sargsyan, yıl sonunda halkın dramla yaptığı alışverişlerin arttığını, yıl başından itibarense bunun tam tersi bir görünüm arz ettiğini böylec e dolarda sezonluk değer değişmeleri kaydedildiğini ifade etti.Geçen yıl Yuronun da piyasada kullanılmasına rağmen halkın tassaruflarını hala dolar olarak tuttuğunu ve dövüz transferlerinin %95’nin dolarla gerçekleştirildiğini de belirtti Sargsyan.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.