İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Her il ve ilçeye azınlık bürosu

ANKA – ANKARA – Türkiye, Lozan Antlaşması kapsamında azınlık sayılan Ermeni, Rum ve Yahudilere ait ‘dini, hayri, sıhhi, sosyal, eğitsel ve kültürel müesseselerle bunların kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili iş ve işlemlerini yürütmek’ amacıyla ülkedeki bütün valilik ve kaymakamlıklarda büro kurma kararı aldı.

Yönetmelik değişti

İçişleri Bakanlığı, 10 Eylül 1988’den beri yürürlükte olan ‘Valilik ve Kaymakamlık Büroları Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde kısmi değişiklik yaptı. ‘Valilik Yazıişleri Müdürlüğü’nün Görevleri’ başlıklı 11. maddenin, dünden itibaren yürürlüğe giren değişikliği sayesinde, bu bürolardaki ‘İşlemler Şefliği’nin azınlıklarla ilgili yeni görevleri olacak. Böylece, ‘valilik ve kaymakamlıklardaki yazıişleri müdürlüklerinin içindeki işlemler şefliklerinin görevleri’ arasına eklenen yeni düzenleme şöyle: “Lozan Antlaşması hükümleri çerçevesinde, azınlığa ait dini, hayri, sıhhi, sosyal, eğitsel ve kültürel müesseseler ile bunların kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili iş ve işlemlerini yürütmek.”

Belgeler valiliklere

Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle de, ‘bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nce tutulan işlem dosyaları ve diğer belgeler, bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde ilgisine göre İller İdaresi Genel Müdürlüğü veya valilik ve kaymakamlıklara’ devredilecek.

Yorumlar kapatıldı.