İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hedefleri `son kale´ Türkiye

Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, ‘Yeni dünya düzeni’ adı altında dünya egemenliğini ele geçirmek isteyenlerin Türkiye’yi de yıkmaya çalıştıklarını söyledi.

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nce düzenlenen ”Patrikhane, Misyonerlik ve Azınlıklar” konulu açık oturuma konuşmacı olarak katılan Sevgi Erenerol, kendilerinin seçilmiş ve Allah’ın oğulları olduklarını iddia eden bir avuç insanın, tek dünya devletini kurmak için dünyanın 90 ülkesini ele geçirdiğini savundu. Erenerol, şöyle devam etti:

‘Paranın gücüyle önce ülkelerin ekonomilerini mahvetmişler, sonra uyum yasalarıyla kurulacak tek dünya devletininin altyapısını oluşturmuşlardır.

Bugün Türkiye, direnen son kaledir. Türkiye düştüğü andan itibaren bütün dünya onların hakimiyeti altına girecektir. Dolayısıyla direnmek mecburiyetindeyiz. Hedef köleleştirmedir. Patrikhane, misyonerlik, azınlık meselesini ortaya atmaları bu oyunun bir parçasıdır. Burada amaçlanan, üniter devleti parçalayarak şehir devletçikleri haline getirmektir. Türkiye’de yaşayan bin 400 Rum, Patrikhane’nin yaptıklarından huzursuz. Hatta kendi ruhani papazları bile olaylardan rahatsız.’

SURİÇİ’NDE DEVLET

Sevgi Erenerol, Fener Rum Patrikhanesi’nin Osmanlı Devleti sayesinde ayakta kaldığına dikkat çekerek, ‘Ama bunlar, AB’nin de desteğiyle, İstanbul suriçi’nde bir devlet kurmaya çalışıyor. Anadolu’da 3 bin kilise var. Bu kiliseler de onların toprağı olacak. Siyasilerin, bu misyonerlik faaliyetlerini ciddi ciddi düşünmesi gerekir’ uyarısı yaptı.

Mustafa KOZAK / ANTALYA

Yorumlar kapatıldı.