İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YAHUDİ ORTADOKS ÖĞRENCİLER ERMENİ DİN ADAMLARI ÜZERİNE TÜKÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Bu yıl 6 Ocak’ta Kudüs Eski Kentte Kutsal Noel günü, son 3 ayda ikinci kez bir Ermeni din adamı üzerine Ortadoks yahudi öğrenciler tarafından tükürme olayı kaydedildi. AZG gazetesi bu süre zarfında tatilde olduğundan konuya gecikmeyle değinmektedir.

Jerusalem Post gazetesinin bildirdiğine göre; ortadoks yahudi 4 öğrenci Eski Kent Ermeni manastırı yakınlarında bir Ermeni ruhaniye saldırarak, birisi bu Ermeni ruhani üzerine tükürdü. Öğrencilerden birinin Hayr Avedis’in üzerine tükürnesi sonucu arbede yaşanmış ve öğrenci, onunla beraber Polis karakoluna gitmeyi reddetmiş. Ermeni ruhaninin yardımına İsrail dışişleri Bakanlığından bir görevli ve yanındaki güvenlik görevlisi yetişmişler. Bu güvenlik görevlisinin polis çağırması üzerine, öğrenciler güvenlik görevlisiyle de kavgaya tutuşmuşlar. Polis 4 öğrenciyi tutuklarken, Kudüs Yüksek mahkemesi 3 öğrenciye 90 gün müddetince Eski kente girişlerini yasaklamış.

Daha önceki olayda olduğu gibi, bu kez de kınayıcı sözler sarfedilmekle beraber, bunlar esasta hiçbir değişiklik yaratmamakta.

R.P.

Yorumlar kapatıldı.