İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gayrımüslimlere Karşı Tehlikeli Kampanya

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şb. Bşk. Av. Keskin son günlerde gayrımüslim vatandaşlara karşı “adeta tek merkezli” saldırı kampanyası düzenlenlendiğini belirtti; “Din ve vicdan özgürlüğünü korumak resmi yetkililerin görevidir; önlem alınmalı” dedi.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

11/01/2005

——————————————————————————–

BİA (İstanbul) – Din ve vicdan özgürlüğüne karşı saldırı kampanyalarının arttığını söyleyen İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Başkanı Av. Eren Keskin, yetkililerin bu konuda önlem almasını istedi.



Son günlerde “misyonerlik” faaliyeti yapılıyor diye kişi ve grupların televizyonda teşhir edildiğine dikkat çeken Av. Keskin, “Televizyonda İçerenköy’de bir ev bu biçimde teşhir edildi ve ardından Milliyetçi Hareket Partililer (MHP) eve saldırıp bir kişiyi dövdüler” dedi.



bianet’in sorularını yanıtlayan Av. Keskin, “Son dönemdeki olayların zamanlaması çok ilginç; sanki bir merkezden yönetiliyormuşçasına, bu saldırılar oluyor, Rahşan Ecevit’in açıklamaları var ve ardından büyük medya bu haberlere sarılıyor” diye konuştu.



6 Ocak’ta da MHP’li bir grup Fener Rum Patrikhanesi’nin Haliç’te gerçekleştirdiği geleneksel “haç çıkarma töreni”ni mehter marşı çalarak ve “Burası Türkiye!” diye bağırarak protesto etmiş; polisin uzaklaştırdığı 60 kişilik grup daha sonra teknelerle denize açılarak tören sırasında rahatsızlık yaratmıştı.



Av. Eren Keskin, “Türkiye’nin altına imza attığı birçok uluslararası sözleşmede ‘din ve vicdan özgürlüğü’ teminat altına alınmıştır. Başbakan dinlerin kardeşliğinden söz ediyor. Buna karşın resmi yetkililerden bu olaylara karşın hiçbir tepki gelmiyor” diyerek gayrimüslim vatandaşlara yönelik tutumu eleştirdi.



Saldırı kampanyalarının ırkçı şoven kesimleri harekete geçirdiğini söyleyen Av. Keskin, “Saldırılara müdahale edilmesi lazım; önlem alınmasını istiyoruz” dedi. (YS/BB)


Yorumlar kapatıldı.