İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Buz gibi suda haç aradılar

Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle Ortodoks Rumlar, geleneksel ‘sudan haç çıkarma’ törenleri gerçekleştirdi. Ortodokslar, buz gibi denize atlayarak haçı çıkarmak için birbirleriyle yarıştı.

İstanbul’daki Ortodoks Rumların geneksel denize haç atma törenleri bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Fener Rum Patrikhanesi’nde Patrik Bartholomeos’un yönettiği ayinin ardından toplu olarak dışarı çıkan Ortodokslar, dualar eşliğinde Fener İskelesi’ne gittiler. Burada sembolik olarak beyaz bir güvercin uçuruldu. Bartholomeos, okunan duaların ardından elindeki tahta haçı denize attı. Haçı çıkarmak için Haliç’in soğuk sularına atlayan 9 kişiden 28 yaşındaki Carlo Tarinos kıyasıya bir çekişmenin ardından haçı sudan çıkarmayı başardı. Haçı Patrik Bartholomeos’a teslim eden Tarinos, altın haçlı kolye ile ödüllendirdi.

Fener’de düzenlenen tören öncesi MHP İstanbul İl 2. Başkanı Cafer Yaylan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 80 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile teknelere binerek tören yerinde protesto gösterisi yapmak istedi. Göstericilere deniz polisi engel oldu. Yeşilköy ve Çengelgöy’de de benzer törenler düzenlendi.

Özkan TAMİRAK-Özner BERBER

Yorumlar kapatıldı.