İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Misyonerlerden bu kez de `alo dua´ hattı

İstanbul

Son günlerde İstanbul’un en işlek caddelerinde yurttaşlara ücretsiz olarak dağıtılan İncil’lerin içinden çıkan, her türlü sıkıntının kesin çözümünün vaat edildiği “Alo Dua” kartvizitleri dikkati çekiyor.

İstanbul İçerenköy’de bulunan Protestan Kilisesi, bir süredir şehrin en işlek caddelerinde ücretsiz İncil dağıtmaya başladı.

Dağıtılan İncil’lerin arasına konulmuş kartvizitler ise insanları, “Alo Dua İyileşme Merkezi”ni aramaya ve bu yolla sıkıntılarından kurtulmaya davet ediyor.

TELEFON NUMARALARI

İstanbul’un yanı sıra, İzmir ve Ankara’daki irtibat telefonlarının da verildiği kartvizitlerde, İncil’den alınan ayetlere yer veriliyor. Telefon numaraları arandığında ise mistik müzikler eşliğinde konuşan görevliler, arayanları rutin olarak yapılan toplantılara katılmaya davet ediyor.

Her cumartesi yapılan toplantılarla insanların sorunlarına çözüm bulunduğu iddia edilen kartvizitlerde, korku, işsizlik, evlilik, aile, boşanma, stres, kızgınlık, umutsuzluk, affetmek, dostluk, mutlu yaşam, hastalık ve iyileşme, oruç, rüyalar ve ölüm gibi korularda var olan sıkıntıların dualarla giderildiği öne sürüldü.

İNTERNETTEN SİPARİŞ DE MÜMKÜN

“Alo Dua İyileşme Merkezi”nin www.alodua.com adlı bir internet sitesi de bulunuyor. İncil’den ayetler ve Hıristiyanlığın emirlerine yer verilen sitede, “Dua İstekleriniz” başlığı altında bir bölüm yer alıyor.

İsteyenlerin sayfadaki boşluğa hangi konuda dua edilmesini yazması durumunda, kendisi için bunun yerine getirileceği bildirilen bu bölümde, “Yetkililerimiz her türlü sorunlarınız için dua etmek üzere sizi beklemektedir” deniyor.

Adını vermek istemeyen Alo Dua yetkilisi ise Hıristiyanlık dininde toplu duaların daha etkili olduğuna inandıkları için, kendilerini arayanları her cumartesi yapılan toplantılara çağırdıklarını belirtti.

Görevli, “Buraya gelemeyenler de sıkıntı ve isteklerini belirtiyorlar, biz de onların istekleri için, onlar adına dua ediyoruz” dedi.

(ANKA)

Yorumlar kapatıldı.